Alonso előtt megnyílt az út a vb célegyenesében

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.09.13. 16:22
null
Alonso kerekét 3.4 másodperc alatt cserélték ki, ez döntőnek bizonyult (Fotó: Reuters)
A nemzetközi sajtó a ferraris Fernando Alonso diadalát, illetve a világbajnoki pontversenybe visszatért izgalmakat taglalja a vasárnapi Formula-1-es Olasz Nagydíj másnapján.

 

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport
„A szuper-Ferrari mestermunkát végzett a boxban. Monza örömmámorba fulladt, Alonso ismét nyílttá tette a vb-t. Igazi csapatdiadal volt ez: Alonso teljesítménye alapozta meg, de a szerelők 3.4 mp-es kerékcseréje nélkül nem sikerült volna."

Corriere della Sera
„Monza vörösbe borult. A boxkiállás döntött."

La Repubblica
„Fernando elvarázsolta Monzát. A kerékcserénél nyert nyolc tizedmásodperc aranyat ért."

Tuttosport
„Végre beindult az üzlet a Ferrarinál, már nem lefutott a vb."

SPANYOLORSZÁG

Marca
„Forza Alonso. A gyenge rajt után a nagyszerű stratégia révén dicsőséges győzelmet aratott az F1 Mekkájában."

AS
„Alonso felizzította Monzában a vb-t, és bizonyította, hogy hisz magában."

El País
„Alonso elszabadította az érzelmeket a Ferrari-táborban. Kifogástalan versenyen van túl, karrierjének leggyorsabb kerékcseréjével."

El Mundo
„Ezzel a 24 karátos sikerrel Alonso előtt megnyílt az út a vb célegyenesében."

FRANCIAORSZÁG

Le Figaro
„Vettel és Webber esélytelen volt ezen a pályán. Az öt címvárományost csak 24 pont választja el egymástól, ez még az egy győzelemért kapható mennyiségnél is kevesebb. Öt futam van még hátra, a feszültséget már nem is lehetne fokozni."

L'Equipe
„Két héttel a katasztrofális Belga Nagydíj után Alonso ismét az élbolyban. A hét elején azt mondta, hogy a következő két versenyt meg kell nyernie, ha meg akarja őrizni esélyét a vb-elsőségre – az első fele már megvan."

Liberation
„A Ferrari tűzbe hozta Olaszországot. Ismét izgalmas a világbajnokság."

ANGLIA

The Times
„Buttonnak be kellett érnie a második hellyel, de büszke lehet erre a versenyére, amelyért még Alonso is megdicsérte őt. Okosan taktikázott, nem erőből versenyezve."

The Sun
„Button kínjai Monzában."

Daily Mail
„Három jelenet: először Lewis Hamilton kicsúszik az első körben, és elveszti éllovas pozícióját a vb-pontversenyben. Aztán Button, akinek meg kellett elégednie a második hellyel, miután kerékcseréje néhány pillanattal tovább tartott a kelleténél. Végül Alonso, aki lelocsolta a Ferrari-zászlós olasz szurkolókat pezsgővel. A nap legvigasztalanabb története pedig Lewis Hamiltoné."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik