Alonso: A monzai futamon sok minden eldőlhet

Vágólapra másolva!
2010.09.02. 12:33
null
Alonso nagyon fontos futamra készül (Fotó: Action Images)
Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája úgy véli, a jövő heti Olasz Nagydíj nagyon fontos lesz a világbajnoki cím szempontjából. A maranellóiak versenyzője szerint még van esélye ledolgozni 41 pontos hátrányát Lewis Hamiltonnal szemben.

A Ferrari hazai versenyére készül: a jövő hét végén Monzában állnak rajthoz a pilóták az Olasz Nagydíjon. A csapat pilótája, Fernando Alonso úgy véli, nagyon fontos futam előtt állnak.

„Nem tagadom, a monzai viadal nagyon fontos lesz. Hazai versenyünkön mindent meg kell tennünk, hogy ne veszítsünk el több pontot: egy jó eredmény nagyon nagy lökést adna a csapatnak. Ha mégsem sikerül jól a futam, akkor sincs vége a vébének, de nagyon rosszat tenne az istállóban dolgozók lelkiállapotának” – olvasható Alonso nyilatkozata a Ferrari hivatalos honlapján.

A Scuderia versenyzője bár 41 ponttal van lemaradva a világbajnoki pontverseny élén álló Lewis Hamiltontól, úgy véli, még van esélye ledolgozni hátrányát a hátralévő hat futamon.

„Mindig ezt mondom, és most megismétlem, a szezon folyamán a szerencsés és a nem szerencsés futamok kiegyenlítik egymást, ezért bízom benne, hogy most jön a mi időnk. Az első »döntő« rosszul sikerült, de még hátravan hat” – mondta a spanyol pilóta.

„Mielőtt megkezdtük volna az utolsó hét futamot, azt mondtam, hogy aki ezeken jól teljesít, az lesz a világbajnok: most hármunknak kell ledolgozni a Spában kialakult hátrányt. A jelenlegi pontozási rendszer mellett és a versenyek kiszámíthatatlansága miatt meg vagyok győződve róla, hogy van még esély. Százötven pont vár kiosztásra, ami elég a fordításhoz” – jelentette ki a versenyző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik