Ali, a mormota, a sirályok, driftelő Rosberg és Massa esete a bárral

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 20:28
Csodarajt Sebastian Vetteltől, újabb ütközés Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, kockáztató és ezzel nyerő Mercedes, taktikai hibát elkövető Ferrari. Dióhéjban így lehetne összefoglalni a Kanadai Nagydíj történéseit – most igyekszünk a legérdekesebb jeleneteket, statisztikákat és mémeket összeválogatni a hétvégéről. Jöjjenek hát az F1-legek! 

VETTEL PARÁDÉS RAJTJA ÉS A MERCEDESEK ÜTKÖZÉSE

VETTEL PARÁDÉS RAJTJA ÉS A MERCEDESEK ÜTKÖZÉSE

 



A HÉT STATISZTIKÁJA I – 2, 5, 45

Hamiltonnak egymás után másodszor jött be a kockáztatás a kerékválasztásnál (persze az sem ártott, hogy Monacóban a Red Bull, Kanadában a Ferrari eltaktikázta magát), így az előző két futamon 50 pontot szerzett. Kanadában ötödször ért a csúcsra, ennél csak Michael Schumacher (7) tud több sikert felmutatni. Hamiltonnak összességében ez már a 45. futamgyőzelme volt, ezzel a harmadik az örökrangsorban Schumacher (91) és Alain Prost (51) mögött.

A HÉT STATISZTIKÁJA II – 1974

Sebastian Vettelnek sokáig nagy esélye volt rá, hogy 44–43-ra módosítsa a futamgyőzelmek számát a Hamiltonnal vívott „különversenyben”, de meg kellett elégednie a második hellyel (így 45–42-re vezet a brit pilóta). Hamilton a Kanadában megszerzett 25 pontjával 1974-nél tart pályafutása során, a német a 18-cal ugyancsak 1974-et tud felmutatni.

 



KELLEMETLEN SZPONZORI DEBÜTÁLÁS

No nem kell nagy bakira gondolni, csupán szerencsétlenül jött össze az időjárás a hétvégén. A Heineken az F1 egyik új főszponzora a Kanadai Nagydíj során, de a mintegy 10 fokos hőmérséklet aligha hozta meg a kilátogatók kedvét a fogyasztásra.

Aztán csak semmi ivás melletti vezetés (Fotó: WTF1)
Aztán csak semmi ivás melletti vezetés (Fotó: WTF1)



MASSA BEMEGY A BÁRBA…

– Mit parancsol?
– Egy kis sört, Martinival keverve.
– Tessék!

Nem rázva, mert a sörnek úgy annyira nem jó (Fotó: WTF1)
Nem rázva, mert a sörnek úgy annyira nem jó (Fotó: WTF1)



A HÉTVÉGE TROLLJAI

Itt azért vannak opciók. Alapesetben most a pályán kolbászoló sirályokra tesszük le a voksunkat, akik Sebastian Vettelt zavarták meg az egyik kanyarban. Mondjuk az azt követő Vettel–Hamilton „szópárbaj” legalább ennyire zseniális (mondhatnánk: sirály!) volt.

Hö, sirály... (Fotó: WTF1)
Hö, sirály... (Fotó: WTF1)
Hess... (Fotó: WTF1)
Hess... (Fotó: WTF1)
Ott hesszeltek (Fotó: WTF1)
Ott hesszeltek (Fotó: WTF1)


A HÉTVÉGE VENDÉGE

Bár ez így mehetne a trollkodásba is. Tom Brady is kilátogatott a versenyhétvégére, és miután Daniel Ricciardót dobni tanította, megleste Max Verstappen autóját is. A nap trollja címért induló hozzászóló szellemesen meg is jegyezte gyorsan: a Red Bull biztosítsa, hogy a New England irányítója nem engedi le a kerekeket (az NFL-t kevésbé követőknek: a New England irányítóját eltiltották négy meccsre, mert az Indianapolis elleni mérkőzés előtt valószínűleg manipulálták a labdák nyomását, és szándékosan laposabb „tojásokkal” álltak ki az előírtnál).

 



ÉÉÉÉÉS VOLT, NINCS…

Rosberg parádésan fejezte be a 2015-ös (három futamgyőzelem) és hasonlóan indította a 2016-os (négy első hely) idényt, a rengeteg problémával küszködő csapattársa, Hamilton 43 pontos hátrányba került vele szemben. Ez a monacói verseny előtt is megmaradt, mert Spanyolországban összeütköztek a Mercedesek. Az előző két futam azonban gyakorlatilag mindenben a brit kezére játszott, a 43 pontos differenciából hirtelen kilenc maradt.

Ééééés eltűnt a nagy előny (Fotó: WTF1)
Ééééés eltűnt a nagy előny (Fotó: WTF1)


Mindeközben Rosberg az utolsó kör előtt benevezett a driftversenybe…

Kilinccsel előre! (Fotó: WTF1)
Kilinccsel előre! (Fotó: WTF1)



LEGALÁBB A McLAREN ÉS A RED BULL KÖVETKEZETES…

Bár ennek aligha örülnek az istállónál, hiszen ezúttal Jenson Button autója adta meg magát.

A McLaren legalább stabilan gyenge (Fotó: WTF1)
A McLaren legalább stabilan gyenge (Fotó: WTF1)



Na, nem mintha Alonso sokkal jobban járt volna

 



Mindeközben vannak további állandó dolgok, mint az, hogy az ég kék, a víz nedves, és hogy a Red Bull elszúrja Daniel Ricciardo kerékcseréjét…

A MORMOTA VISSZATÉRT!

Visszatértem! (Fotó: WTF1)
Visszatértem! (Fotó: WTF1)



HAMILTON ALIRA EMLÉKEZETT
A brit a nemrég elhunyt legendás bokszoló szavait visszhangozta „Szállj, mint a pillangó, szúrj oda, mint a méh. Ez a győzelem Muhammad Alié”.




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik