„A Mercedesnek vannak a legjobb pilótái a mezőnyben”

Vágólapra másolva!
2013.03.14. 18:39
null
Vettel nem tudja, mire számíthat az Ausztrál Nagydíjon (Fotó: Reuters)
Ross Brawn, a Mercedes-istálló csapatfőnöke szerint a Nico Rosberg, Lewis Hamilton pilótapáros a legerősebb duó a mezőnyben. A szakvezető szerint a német pilóta bizonyított honfitársa, Michael Schumacher mellett, míg a brit versenyző érkezése nagy előrelépés a csapatnak. Sebastian Vettel szerint lehetetlen megjósolni azt, hogy ki lesz a leggyorsabb és legjobb. Sergio Pérez elmondta, nem fogja hajszolni a győzelmeket, úgy érzi, jó szezon állhat előtte. Jenson Button kissé tart azoktól a változtatásoktól, amelyeken az autó átesett a legutóbbi idényhez képest.

Sebastian Vettel, a Red Bull-istálló pilótája már alig várja, hogy elkezdődjön a 2013-as F1-es idény, mivel így megtudhatja, csapata hol foglal helyet az erősorrendben. A címvédő német versenyző szerint lehetetlen megjósolni, hogy ki lesz a leggyorsabb és a legjobb.

„Nagyon örülök, hogy végre elkezdődik a szezon, mert így megtudhatjuk, hol tartunk. Szerintem ezt még senki sem tudja, így izgalmas lesz az idénynyitó – nyilatkozta csütörtöki sajtótájékoztatóján Sebastian Vettel. – Sokat dolgoztunk a gyárban, az általunk legjobbnak vélt autóval érkeztünk Ausztráliába. Holnap kiderül, jó utat jártunk-e be. Célunk egyértelmű, és tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz.”

A háromszoros világbajnok Vettelnek nem ad plusz önbizalmat, hogy a legutóbbi három idényben egyaránt nem talált legyőzőre.

„Az első vb-címem nagyon különleges volt számomra, bebizonyítottam, hogy képes vagyok győzni. Ezután volt két fantasztikus, ám teljesen különböző évünk, de mindig előretekintünk, nem gondolunk a korábbi esztendőkre. Jelenleg nincs pontunk ebben az idényben. Mindenkinek ugyanolyan lehetőségei vannak” – tette hozzá a Red Bull pilótája.

Ross Brawn, a Mercedes-istálló csapatfőnöke szerint a Nico Rosberg, Lewis Hamilton pilótapáros a legerősebb duó a mezőnyben. A szakvezető szerint a német pilóta bizonyított honfitársa, Michael Schumacher mellett, míg a brit versenyző érkezése nagy előrelépés a csapatnak.

„Hogy őszinte legyek, Nico rengeteget javult Michael mellett – nyilatkozta a csütörtöki sajtótájékoztatón Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke. – Nagy verseny lesz közte és Lewis között, ebben biztos vagyok, nagy kihívás lesz számára, hogy egy olyan gyors és ügyes pilóta ül majd a másik autóban, mint Hamilton. Azt hiszem, nekünk van a legjobb versenyzőpárosunk a mezőnyben 2013-ban.”

Brawn szerint a távozó Michael Schumacher nagy űrt hagyott maga után a csapatnál, ám azt Lewis Hamilton tökéletesen ki fogja tölteni.

„Ha egy olyan pilóta, mint Michael, távozik a csapatodtól, nagy űrt hagy maga után. De Lewis ezt tökéletesen ki fogja tölteni a saját stílusában és versenyzésével – folytatta a csapatfőnök. – Nem akarok egy klónt Michaelnek. Olyan versenyzőt akarok, aki a sajátos módon oldja meg a feladatokat. Hamilton új impulzust hozott az istállónak, jól kijött a szerelőkkel, aminek nagyon örülök. A legtöbb apróság csak akkor derül ki, ha elkezdünk versenyezni, de a tesztelés remekül sikerült.”

Visszafogottan nyilatkoztak a McLaren-istálló pilótái az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat megelőzően. Sergio Pérez elmondta, nem fogja hajszolni a győzelmeket, úgy érzi, jó szezon állhat előtte. Jenson Button kissé tart azoktól a változtatásoktól, amelyeken az autó átesett a legutóbbi idényhez képest.

„Még nincs F1-es győzelmem, így erre fogok hajtani, de nem fogom kétségbeesetten hajkurászni – fogalmazott Sergio Pérez. – A legfontosabb, hogy versenyről versenyre pontot tudjak szerezni. Az idénynyitón még nem tudod, hol tartasz, ahogy a többiek sem. Bízom benne, hogy jó munkát fogok végezni. Az autón még dolgozni kell, nem tart ott, ahol szeretnénk. Ezen a hétvégén Jenson lesz a referenciám, meglátom, hol tartok hozzá képest.”

A mexikói által is emlegetett Button szintén felemlegette, hogy az autójukon még dolgozni kell, mert jelentős átalakulás alatt áll.

„Jól ismerjük az autót, sokat dolgoztunk rajta a télen, de még vannak részek, amelyeken javítani kell, és remélhetőleg megtaláljuk a megfelelő beállításokat a hétvégére – mondta Jenson Button. – A legtöbb autó nagyon hasonlít a tavalyihoz, a mienk azonban nagyban különbözik tőle. Más a kidolgozása, az aerodinamika máshogy működik, így nehezebb dolgunk lesz. A szezon hátralévő részében sokat segíthet, hogy ennyit fejlesztjük az autót.”

Nico Hülkenberg nem osztja azon véleményeket, hogy a Sauber okozza majd a meglepetést a szezon kezdetén:

„Nem hiszem, hogy bárkit is meglepünk majd. Persze nem lenne ellenemre, és biztos vagyok benne, hogy a csapat is örülne neki. Előzetesen mindig sikeres szezont remélünk, de meg kell várnunk az első futamokat, hogy láthassuk az erőviszonyokat. Szeretnék az időmérőn és a versenyen is ott lenni a legjobb tízben" – mondta Hülkenberg.

 

MEGJELENT A NEMZETI SPORT F1-MAGAZINJA. RÉSZLETEK ITT!

PÉNTEK
2.30–4.00: 1. szabadedzés
6.30–8.00: 2. szabadedzés

SZOMBAT
4.00–5.00: 3. szabadedzés
7.00–8.00: időmérő edzés

VASÁRNAP
7.00: a verseny rajtja

Az NSO az összes edzésről, valamint a versenyről is élő tudósításával számol be.

MEGJELENT AZ NSO F1-ES SZURKOLÓI SZOFTVERE – VEZESSE A VB-EREDMÉNYEKET ÖN IS! RÉSZLETEK ÉS LETÖLTÉS ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik