A Mercedes nem fellebbez Schumacher büntetése ellen

Vágólapra másolva!
2010.05.18. 19:33
null
Érvényben marad Schumacher büntetése (Fotó: Action Images - archív)
A Mercedes nem fellebbez Michael Schumacher 20 másodperces büntetése miatt, amelyet a német klasszis utólag kapott a hétvégi Monacói Nagydíjon – jelentette be hivatalosan a német istálló.

„A sport szellemiségének megfelelően azt tartjuk helyesnek, hogy nem fellebbezünk. Ebben az esetben nem célravezető utólagosan sokáig vitatkozni az eredményekről" – nyilatkozta a Mercedes motorsportigazgatója, Norbert Haug.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

Mint ismert, Michael Schumacher azért kapott 20 másodperces büntetést, mert a futam utolsó körében megelőzte Fernando Alonsót, rögtön azután, hogy a biztonsági autó elhagyta a pályát. Azonban a 40.13-as szabály úgy rendelkezik, hogy ha a biztonsági autó mögött ér véget a verseny, és az az utolsó körben elhagyja a pályát, akkor sem lehet már előzni.

Haug ugyanakkor megvédte azt a döntést, hogy szabad kezet adtak Schumachernek az előzésre a Monacói Nagydíj utolsó körében. „Mi a csapatnál – sok külső szemlélőhöz hasonlóan – úgy véltük, hogy a «szabad pálya» és a zöld-jelzés azt jelenti, hogy lehet támadni" – mondta a sportvezető, aki azt is hozzátette, mostantól a következő futamra koncentrálnak.

Schumacher büntetése miatt a hatodik helyről lecsúszott a tizenkettedik helyre, és hat futam után mindössze a kilencedik helyen áll a pilóták világbajnoki pontversenyében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik