A hétvége pletykája: Alonso 2014-től a Red Bullnál?

LUKÁCS DÁNIELLUKÁCS DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2013.07.29. 08:13
null
Alonso azt mondja, jól elvan a Ferrarinál (Fotó: Hegedüs Gábor)
Miután a Magyar Nagydíj hétvégéjén a Hungaroringen Fernando Alonso menedzsere megbeszélést tartott a Red Bull csapat vezetőivel, azonnal megindultak a spekulációk arról, hogy az energiaitalos istálló megpróbálja elcsábítani a kétszeres világbajnok pilótát a Ferraritól. A ma 32 esztendős Alonso szerint ez csak pletyka, de Christian Horner nem zárta ki azt a lehetőséget, hogy 2014-ben a spanyol pilóta vezeti az egyik Red Bull-Renault-t.

Amíg a Red Bull csapatánál nem jelentik be az idény végén távozó Mark Webber utódját, az istálló jövő évi felállása folyamatosan találgatások, pletykák és spekulációk tárgya lesz. Eddig leginkább Kimi Raikkönen és Daniel Ricciardo neve került elő a Milton Keynes-i alakulattal kapcsolatban, de miután Luis Garcia Abad, Fernando Alonso menedzsere az elmúlt hétvégén a Red Bull csapatvezetőjével, Christian Hornerrel tárgyalt, a kép kicsit árnyaltabbá vált. Noha a Ferrari és Abad egyaránt azt kommunikálta, hogy a megbeszélések Carlos Sainz Jr. jövőjéről folytak, a kétszeres világbajnok spanyol pilóta rögtön szóba jött, mint a Red Bull lehetséges jövő évi versenyzője.

„Érdekes lenne – válaszolt Horner a Vettel, Alonso pilótapáros lehetőségével kapcsolatos felvetésre – A csapat érdeke szerint fogunk dönteni, és ez alapján fogjuk összeállítani a jövő évi párost. Beszélnek Kimiről és beszélnek Fernandóról, de biztosnak kell lennünk, hogy semmi nem befolyásol bennünket a döntés meghozatalakor. Az elérhető két leggyorsabb pilótát akarjuk, akik együtt tudnak dolgozni, és a legjobb eredményeket érik el a csapat számára. Minden, pilótákkal folytatott megbeszélésünk bizalmas. Szerencsére sokan szeretnének beülni az autónkba, kiválóak a lehetőségeink, és nem is kell sietnünk a döntéssel. Semmi nem kényszerít arra, hogy fiatal pilótát válasszunk, a lehető legjobb csapatot akarjuk összeállítani. Természetesen a fiatal pilótákat is figyeljük, de nincs előre eldöntve, hogy közülük kerül majd ki a következő évi versenyzőnk.”

Hogy Horner homályos kijelentéseivel a rivális Ferrari háza táján akarta összezavarni a fejeket, vagy csak a sajtónak kívánt dobni egy csontot a hosszú nyári szünet előtt, az egyelőre nem világos, de Fernando Alonso úgy gondolja, hogy inkább az utóbbiról lehet szó.

„Nem hiszem – felelte Alonso arra a kérdésre, hogy ügynöke a 2014-es üléséről tárgyalt-e a Red Bullal – Tudomásom szerint nem. Jelenleg erre a bajnokságra koncentrálok.”

Az Autosport.com arra vonatkozó kérdésére, miszerint kitölti-e a Ferrarinál 2016-ig szóló szerződését, a következőket felelte:

„Nagyon boldog vagyok. Természetesen fejlesztenünk kell az autón, és lesz még esélyünk megnyerni a világbajnokságot. Az augusztus nagyon veszélyes időszak a maguk [a média] számára, amikor négy hétig nincs F1. Remélhetőleg nyugodt nyarunk lesz.”

Persze Sebastian Vettel is gyorsan elmondta kit szeretne jövőre csapattársának: „Biztos vagyok benne, hogy Fernandót tisztelem, mint versenyzőt, de inkább Kimit választanám. Óvatosan kell fogalmazzak, de őt magánemberként és versenyzőként is tisztelem. Mindig nagyon őszinte volt velem, és ez megkönnyítené a dolgokat.”

Mivel a Red Bull vélhetően a Belga Nagydíj előtt nem jelenti be 2014-es pilótafelállását – amely egyébként meghatározhatja több csapat összeállítását is –, az előttünk álló időszakban várhatóan felvetődik néhány racionálisabb, illetve vadabb elképzelés is arról, hogy ki lesz majd Vettel jövő évi csapattársa. Mivel a rivális csapatok pilótáit hírbe hozni az istállónkkal taktikai szempontból is hasznos, lehetséges, hogy Christian Horner legközelebb a feltámadó világbajnoki reményektől megerősödő Lewis Hamiltont említi majd?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik