Maratoni tanácskozás után született meg a döntés
Maratoni tanácskozás után született meg a döntés

A versenybíróság nem látta egyértelműen bizonyítottnak, hogy a BMW és a Williams autóiba a megengedettnél hidegebb üzemanyagot töltöttek.

Így a felek meghallgatása után elutasította a McLaren Mercedes beadványát, jelentette be az FIA hivatalos honlapján péntek este.

A McLaren istálló azért nyújtott be fellebbezést a szövetség korábbi döntése ellen, mert az utolsó futam után Brazíliában nem sújtotta pontbüntetéssel a szerintük nem megfelelő hőmérsékletű benzint használó BMW Saubert és a Williamst.

Az esetleges szankció egyúttal azt is jelentette volna, hogy Heidfeldet, Kubicát és Rosberget kizárják, s a mclarenes brit Hamiltont utólag negyediknek hirdetik ki.

A pontverseny végeredménye azonban a mai döntés értelmében nem változott, Kimi Raikkönen zsebében maradt a világbajnoki cím.

Räikkönen úgy nyerte meg a világbajnokságot, hogy első lett a Brazil Nagydíjon, míg a végső győzelemért versenyben lévő további két pilóta közül Fernando Alonso a harmadik, Lewis Hamilton pedig a hetedik helyen zárt.