Michael Schumacher mindenkinek köszönetet mondott!

Vágólapra másolva!
2006.09.10. 16:01
Címkék
A szokásosnál jóval nagyobb várakozás előzte meg az 57. Formula-1-es világbajnokság Olasz Nagydíját követő sajtótájékoztatót: hiszen több hónapos találgatás után eldőlt, Michael Schumacher befejezi sikerekben oly gazdag pályafutását! A Ferrari német zsenije perceken át beszélt döntésének hátteréről, mindenkinek köszönetet mondott a karrierért, s láthatóan meghatódott a nap eseményeitől, hiszen az ünnepélyes eredményhirdetésen utoljára élhette át győztesként a monzai Autodromo Nazionale közönségének semmihez sem hasonlítható szeretetét.

„Különleges ez a nap! A bajnokság nagyon nyitott lett, s annak is el kellett dőlnie, hosszú hónapok után, mi lesz a sorsom. Mindenkinek joga van tudni, hogy választ kapjon a kérdésre. Most jött el a megfelelő pillanat: a csapattal együtt úgy döntöttem, hogy ez az utolsó monzai versenyem. Visszavonulok! – szögezte le Michael Schumacher.

A Ferrari világsztárja ezután hosszasan beszélt arról, hogy mennyit köszönhet a csapat munkatársainak, s mindenek előtt családjának: édesapjának, elhunyt édesanyjának, feleségének és gyermekeinek.

„Nélkülök biztosan nem érhettem volna el ezeket az eredményeket, s a csapatom nélkül sem. Nagyon nehéz döntés volt, de mindenki tudta, egyszer eljön ez a pillanat!” – mondta a Fernando Alonsót 2 pontra megközelítő hétszeres világbajnok, aki utoljára szerepelt európai Formula-1-es nagydíjon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik