Bild: négy verseny, majd visszavonulás

Vágólapra másolva!
2006.09.06. 13:28
Címkék
A Bild című napilap információja szerint a Formula-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher az év végén befejezi pályafutását. A Ferrari sztárja a vasárnapi Olasz Nagydíj után jelenti be döntését, amellyel lezárul a hónapok óta tartó találgatás-sorozat.
Nehéz elhinni: Michael Schumacher bejelenti visszavonulását
Reuters
Nehéz elhinni: Michael Schumacher bejelenti visszavonulását
Nehéz elhinni: Michael Schumacher bejelenti visszavonulását
Reuters
Nehéz elhinni: Michael Schumacher bejelenti visszavonulását

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
A német újság sokként tálalja a hírt, s ez nem is meglepő, hiszen Schumi az elmúlt másfél évtizedben rengeteg örömöt okozott szurkolóinak, így hatalmas űrt hagy maga után. Saját sorsáról már régóta keringenek a hírek, s az érintett azt ígérte, a monzai Autodromo Nazionalén sorra kerülő viadal után közli, miként határozott.

Ha igaz a Bild híre, akkor a Formula-1 történetének legeredményesebb versenyzője még Monzában, Sanghajban, Szuzukában és Sao Paulóban áll rajthoz.

Michael Schumacher visszavonulása esetén a brazil Felipe Massa társa a McLaren-Mercedestől érkező Kimi Räikkönen lesz, ezt már régóta sejteti a világsajtó. Állítólag a finn klasszis már aláírta előszerződését a Ferrarihoz, igaz a pletykához tartozott az is, hogy a Renault-nál is ugyanezt tette, s végső döntését éppen Schumi döntéséhez igazította volna.

Nos, ma délelőtt eldőlt, hogy a francia istálló Heikki Kovalainennek szavazott bizalmat 2007-re, így Räikkönen számára már „csak” két út maradt: McLaren vagy Ferrari? Feltéve, hogy még nem döntött, de erre minimális az esély.

Michael Schumacher 1991-ben mutatkozott be a Formula-1-ben, azóta hétszer volt világbajnok, 244 futamon 89 győzelmet aratott, 1344 pontot gyűjtött, s 68-szor indult az élről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik