Pollock: A „drága” Villeneuve döntött a visszavonulásról

Vágólapra másolva!
2006.08.29. 12:59
Címkék
Craig Pollock menedzser szerint Jacques Villeneuve maga döntött arról, hogy befejezi Formula-1-es pályafutását, s a Magyar Nagydíj előtt kitalált indokkal mondta le az indulást. Az 1997-es világbajnok képviselője úgy véli, az F-1-es spórolási „divat” pecsételte meg védence sorsát.
A hockenheimi kavicságyban zárult Villeneuve F-1-es pályafutása...
A hockenheimi kavicságyban zárult Villeneuve F-1-es pályafutása...
A hockenheimi kavicságyban zárult Villeneuve F-1-es pályafutása...
A hockenheimi kavicságyban zárult Villeneuve F-1-es pályafutása...

„Az idei szezonban a csapatok fiatal, tapasztalatlan versenyzőket népszerűsítenek. Ezzel a megoldással pénzt takarítanak meg a csapatok. Villeneuve is ennek az áldozata lett” – magyarázta Pollock, aki néhány éve még a BAR-Honda csapatfőnöke volt.

A kanadai pilóta menedzsere elárulta: Villeneuve könnyedén el tudott volna indulni a magyarországi futamon, hiszen a Német Nagydíjon elszenvedett sérülése nem akadályozta.

Craig Pollock magyaráz védencének
Craig Pollock magyaráz védencének

„Egy picit fájt a feje a hockenheimi futam másnapján, de utána javult a helyzet. Tökéletes állapotban lett volna a versenyre, bár komoly balesetet szenvedett. Korábban azonban komolyabb esetek is történtek vele, de akkor sem mondta le a versenyzést. Azt sohasem mondta a Magyar Nagydíj előtt, hogy képtelen lenne az indulásra” – jelentette ki a menedzser.

Craig Pollock azt is elárulta, hogy Villeneuve már nem akar a Formula-1-ben szerepelni.

„Nem hiszem, hogy csalódott lenne a kialakult helyzet miatt. Amúgy maradhatott volna a BMW-nél, még úgy is, hogy nem szerepel a Formula-1-ben. A csapat nagyon szorgalmazta a maradását, de Jacques nem mutatott érdeklődést. A BMW ugyanis nem készült fel megfelelően a tárgyalásokra, noha domináns szerepben akart tetszelegni” – zárta mondandóját Pollock.

Jacques Villeneuve üstökösként robbant a 90-es évek közepén a Formula-1-be, második szezonjában már világbajnok lett, de utána már nem aratott igazán nagy sikereket. A Williamsnél töltött 3 év után 1999-től a frissen alakult BAR-Hondánál szerepelt, sikertelenül, majd egy 3 futamos Renault-szereplés után tavaly a Sauber-Petronasnál versenyzett. Idén az utóbcsapat, a BMW-Sauber foglalkoztatta, egészen a Német Nagydíjig.

A 35 éves kanadai versenyző 164 futamon 11 győzelmet aratott, 13 alkalommal rajtolt az élről, s 235 pontot szerzett.

Villeneuve helyett a Hungaroringen és Törökországban is a lengyel Robert Kubica indult.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik