Ferrari: Todt „vitázik” Schumi jövőjéről

Vágólapra másolva!
2006.08.28. 11:10
Címkék
Bernie Ecclestone sem tudhat mindent a Formula-1 világában, legalábbis ezt sugallja Jean Todt, aki szerint egyáltalán nem biztos, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszavonul az idény végén. A Ferrari csapatfőnöke szerint a német zseni még nem döntött a jövőjéről, így a sorozat első számú vezetője csak találgat.
Jean Todt a jövőt fürkészi...
Reuters
Jean Todt a jövőt fürkészi...
Jean Todt a jövőt fürkészi...
Reuters
Jean Todt a jövőt fürkészi...

„Michael még mindig versenyképes, de a szezon végén szegre akasztja sisakját” – mondta Ecclestone a múlt héten a német Premiere TV-nek.

A csatorna vasárnap este kikérte Todt véleményét a kijelentésről, s a válasz meglehetősen éles volt.

Vasárnap nem Michael Schumacher volt Isztambul legboldogabb embere...
Reuters
Vasárnap nem Michael Schumacher volt Isztambul legboldogabb embere...
„Egyet mondhatok: Bernie Ecclestone-nak fogalma sem lehet Michael döntéséről – szögezte le a francia szakember. - Persze, mindenki tudhatja, jól ismeri a versenyek világát. Michael 1996-ban csatlakozott a Ferrarihoz, s egy napon a befejezés mellett dönt. Ha eljön ez a nap, akkor mi közöljük Önökkel a döntést.”

Jean Todt az alkalmat kihasználva cáfolt egy közel egy évtizedes „legendát”, amely szerint a Ferrari éppen Ecclestone közbenjárására igazolta le a német versenyzőt.

„Bernie-nek sejtelme sem lehetett arról, hogy Michael a Ferrarihoz tart. Soha! Nagyon sokszor olvastam arról, hogy Bernie szervezte Michael átigazolását, de ez képtelenség. Egyszerűen nem igaz. Bernie-t nem sokkal a bejelentés előtt, 1995. augusztusában tájékoztattuk a megegyezésről. Ennyit az igazságról” – jelentette ki a Ferrari csapatfőnöke.

A Premiere TV arról is kérdezte Jean Todtot, hogy mikor jelentik be a jövő évi összeállítást, s a választ hosszas gondolkodás előzte meg.

„Erről még nem szeretnék beszélni” – felelt a szakember.

A nemzetközi sajtó úgy tudja, hogy a maranellóiak a jövő heti monzai Olasz Nagydíjon tájékoztatják a közvéleményt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik