Alonso: Királycsináló szerepben a gumik

Vágólapra másolva!
2006.08.28. 16:04
Címkék
Fernando Alonso szerint a gumigyártó cégek dönthetik el a 2006-os világbajnoki cím sorsát a Formula–1-ben. A Renault spanyol világbajnoka közölte: az autókból ennél többet már nem nagyon lehet kihozni, így ő és Michael Schumacher „a Michelin és a Bridgestone kezében” vannak.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Királycsináló szerepben vannak Fernando Alonso szerint a Formula–1-es gumigyártó cégek. A világbajnoki pontversenyben a Török Nagydíj után 12 pont előnnyel vezető hispán klasszis a fejlesztések terén mind a Renault, mind a Ferrari elérte a lehetőségei határát.

„Úgy gondolom, a Michelin és a Bridgestone kezében vagyunk, mert szerintem az autók fejlesztésének szintje elérte a maximumot – hangoztatta a 24 éves világbajnok, aki óriási lépést tett az újabb aranyérem felé vasárnap, amikor a második helyen végzett Isztambulban, megelőzve az őt üldöző Michael Schumachert.

Négy futammal a 2006-os sorozat vége előtt a jelen erőviszonyok szerint Schumachernek minden versenyt meg kellene nyernie, hogy ismét megkoronázzák, de az biztos, hogy többször nem végezhet Alonso mögött.

„A világbajnokság utolsó részében már nem nagyon lehet egy vagy két tizedmásodpercet találni valahol – legalábbis ami az autót illeti. A gumik azonban akár fél másodpercet vagy többet is jelenthetnek. Ezért úgy gondolom, hogy az abroncsok szerepe lesz a döntő” – fogalmazott az idén eddig hat futamot megnyerő spanyol.

A jövő hét végi Olasz Nagydíj előtt a Renault-ra és a Ferrarira is rengeteg munka vár, annál is inkább, mivel a héten hivatalos tesztelésen vesznek részt a csapatok. A monzai verseny után a Renault további két tesztidőpontot kötött már le, miközben a maranellóiak a saját tesztpályájukon, Fioranóban élesítik az autóikat az október 1-jei Kínai Nagydíjra.

Annyi mindenesetre már az Olasz Nagydíj előtt kiszivárgott, hogy a Renault erősebb motorral és új fejlesztésekkel készül meglepni a Ferrarit a saját pályáján.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik