Michael Schumacher folytatja a harcot Isztambulban

Vágólapra másolva!
2006.08.23. 14:37
Címkék
A hungaroringi szerény eredmény ellenére Michael Schumacher nem adja meg magát, bízik abban, hogy a hétvégi Török Nagydíjon erősíti világbajnoki esélyeit a Formula-1-es világbajnoki címért zajló csatában. A Ferrari sztárja nem titkolja, csak a futamgyőzelemmel lenne elégedett.

„A magyarországi hétvége pozitív híre volt, hogy továbbra is van esélyem, s csak magamra kell figyelnem, tőlem függ a végső siker. Esélyeink változatlanok” – mondta Michael Schumacher, aki az újonc Robert Kubica kizárása után lett 8., s ezért 1 pontot kapott.

Reuters
A Magyar Nagydíjon sokat küszködött a német versenyző, pedig előtte hármas győzelmi sorozatot ért el.

Egy edzésen elkövetett szabálytalanság miatt a rajtrács hátsó részéről kellett indulnia, majd hiába zárkózott fel a legjobbakhoz, a felfüggesztés meghibásodása miatt 3 körrel a leintés előtt kiesett.

„Most már előre kell néznünk, céljaink ugyanis változatlanok. Isztambul nagyon fontos állomása a világbajnoki sorozatnak. Egyértelmű a helyzet, nyernünk kell” – jelentette ki Michael Schumacher, aki a győzelmi sorozat elkezdése előtt 25 pontos hátrányban volt a címvédő Fernando Alonsóhoz képest.

A Török Nagydíj előtt már csak 10 pontos a távolság, vagyis egy futamgyőzelemmel eltüntethető.

„Jól állnak a dolgok, hiszen sokkal nagyobb is lehetne most a hátrányunk. Biztos vagyok a törökországi jó szereplésünkben, legalábbis a felkészülésünk erre ad reményt. De tudhatjuk, akár a legkisebb változás is alapvetően felrúghatja az erőviszonyokat” – jegyezte meg Michael Schumacher.

Tavaly nem fejezte be az első isztambuli futamot a hétszeres világbajnok, míg Alonso második lett Kimi Räikkönen mögött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik