McLaren: növelheti tulajdonrészét a DaimlerChrysler

Vágólapra másolva!
2006.08.16. 12:22
Címkék
Lapértesülések szerint a DaimlerChrysler növelné jelenlegi 40 százalékos tulajdonrészét a Formula-1-es világbajnokságban szereplő McLaren-csapatban, s az sem elképzelhetetlen, hogy 50 százalék fölé kerül. Így az istálló motorszállítója lenne a többségi tulajdonos.

A Mercedeseket gyártó autógyár nem is titkolja, nagy az esély az üzletkötésre.

„Lehetőségünk van arra, hogy növeljük a tulajdonrészünket a McLaren-csoportban, de arról még nem született döntés, mikor kerül erre sor” – jelentette ki a Mercedes Benz Motorsport szóvivője.

Az Auto Motor und Sport nevű szaklap úgy tudja, már csak néhány részletet kell tisztázni az üzlethez.

A DaimlerCrysler 1999-ben 40 százalékos tulajdonrészt szerzett a TAG-McLarenben. A tranzakció becsült értéke 400 millió dollár volt. A most felröppent lehetőség elősegítheti, hogy a Mercedes nevén szerepeljen a jövőben a nagy múltú McLaren-csapat.

A DaimlerChrysler 40 százaléka mellett Ron Dennis csapatfőnök és a szaúdi mágnás, Manszúr Ojjeh egyaránt 30 százalékot birtokol. A szakember pozíciója nem változna, ha eladná részvényeit, a Mercedes-szóvivő szerint továbbra is ő irányítaná az F-1-es istállót.

Az elmúlt években már két hasonló ügylet köttetett: a BAR-csapat már Hondaként ünnepelte Jenson Button magyarországi futamgyőzelmét, a Saubert pedig a BMW vásárolta meg. Vagyis rövid időn belül a harmadik autógyár döntene csapatszerzésről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik