Magyar Nagydíj: Button, de la Rosa és Alonso nyilatkozata

Vágólapra másolva!
2006.08.06. 17:20
Címkék
Jenson Button és Pedro de la Rosa kitörő örömmel nyilatkozott a 20 éves Hungaroringen rendezett XXI. Magyar Nagydíj után, hiszen mindketten Formula-1-es pályafutásuk legjobb eredményét érték el. A Honda brit versenyzője győzött a McLaren-Mercedes spanyol pilótája előtt.
Reuters
Reuters

„Csodálatos érzés, hogy ilyen hosszú várakozás után végre győztem. A csapatom is borzasztóan boldog” – mondta Button. – Végre nem kell több nyilatkozatot adnom nyeretlenként. Már nem mondhatják, hogy száztizenhárom futam után sincs győzelmem. Sokkal jobban hangzik, hogy száztizenhárom futamon már arattam egy győzelmet. Egy a baj, minden olyan természetesnek tűnik, pedig csodálatos ez a nap! Az időjárás elképesztően megnehezítette a dolgunkat, de végül mégis jól alakultak a dolgok. A tizennegyedik helyről rajtoltam, s mégis nyertem.”

Button mindenkinek köszönetet mondott, kiemelte, hogy csapata győzelemre képes autót biztosított számára.

„Nagyon keményen dolgozott mindenki az évek során azért, hogy elérkezzen ez a pillanat. Végre megérkeztünk az első helyre. Ha furcsának találják a hangomat, akkor az nem véletlen, mert sokat kiabáltam az elmúlt percekben. Kiválóan sikerült abroncsválasztásunk, s az utolsó boxkiállás is parádés volt. Ma a mi autónk volt a legjobb, s a csapattaktikánk is győztesnek bizonyult. Elképesztő volt az utolsó tíz kör, már nem üldözött senki. Voltak olyan pillanatok, amikor azt szerettem volna, soha se érjen véget a verseny. Imádtam azokat a perceket! – jelentette ki Jenson Button.

A brit sztár mögött Pedro de la Rosa végzett, aki kishíján a rajt előtt befejezte a versenyt, amikor megpördült a felvezető kör alatt.

„Be akartam melegíteni az abroncsokat, amikor megcsúsztam. De gyorsan elfelejtettem az esetet, lehiggadtam, s már kezdődött is a futam. Jól rajtoltam, s szinte nem is volt gondom, amíg jól működtek az átmeneti gumik. Kicsit gondba kerültem, amikor újra elkezdett esni az eső, többször is a kicsúszás közelébe kerültem. De szerencsére a végén mégis dobogóra állhattam. A futam egyébként egy teszteléshez hasonlított, hiszen többféle abroncsot is ki kellett próbálnunk” – értékelt de la Rosa.

A spanyol versenyző a szezon közben váltotta a kolumbiai Juan Pablo Montoyát, s a Magyar Nagydíj után derült ki, a McLaren-Mercedes a Török és az Olasz Nagydíjon is számít munkájára. Vagyis Pedro de la Rosa még legalább két futamon szerepelhet a McLarennél, de azt továbbra sem tudhatja, mi lesz a következő évben.
Reuters
Az már hónapokkal ezelőtt eldőlt, hogy a tavalyi világbajnok Fernando Alonso éppen a McLarenhez igazol, de a Magyar Nagydíjon ez nem foglalkoztathatta, hiszen annyi baj történt vele a három nap során.

Egy pénteki súlyos sportszerűtlenség miatt a rajtrács közepéről kellett kezdenie, majd hiába ment elképesztően a futamon, előbb a biztonsági autó miatt eltűnt az előnye, majd az egyik szerelő hibája miatt fel kellett adnia a viadalt, miután jobb hátsó kereke balesetveszélyesen meglazult.

„Szörnyű, de ez bárkivel előfordulhat. Éreztem, valami nincs rendben hátul, de nem tudtam már visszatérni a boxba. Pedig végre ismét nagyon gyorsak voltunk” – nyilatkozta az összetettben továbbra is 11 pontos előnnyel vezető klasszis.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik