Räikkönen – Ferrari, Webber – Renault?

Vágólapra másolva!
2006.08.03. 12:24
Címkék
Räikkönen a Ferrarihoz igazol. Michael Schumacher visszavonul? Webber azért szakít a Williamsszel, hogy a Renault-hoz szerződhessen? Lassan kitisztul a kép a jövő évi pilótafelállásról. Az elmúlt napok történései alapján azt vesézgetjük, hogyan is alakulhatnak a 2007-es párosítások.
Szemben velem az utódom ? Michael Schumacher és Kimi Räikkönen
Szemben velem az utódom ? Michael Schumacher és Kimi Räikkönen
Szemben velem az utódom ? Michael Schumacher és Kimi Räikkönen
Szemben velem az utódom ? Michael Schumacher és Kimi Räikkönen

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Mi is történt? A Williams nem hosszabbította meg Mark Webber szerződését, helyette inkább tesztpilótájával, Alexander Wurzcal kötött versenyzői szerződést. Az olasz La Gazzetta dello Sport részletes indoklással megírta, hogy az idén befejezi ferraris ténykedését Jean Todt csapatvezető, Ross Brawn technikai igazgató, és Michael Schumacher is visszavonul.

Brawn még szerdán megerősítette a hírt, azaz ő 2007-ben nem dolgozik a Ferrarinál. Willi Weber, Schumi menedzsere Hockenheimben nyíltan azt tanácsolta a pilótának, hogy ha világbajnok lesz, vonuljon vissza.

A Ferrari vezetősége nem csinál titkot abból, hogy hosszú távon Kimi Räikkönennel tervez, és most kell lekötnie a finnt (az Ilta Sanomat a pilótához közeli informátorra hivatkozva tényként közölte: Räikkönen öt évet ír alá a maranellóiakhoz).

Az Olasz Nagydíjon be is jelenthetik, hogy a Jégember náluk folytatja. Felipe Massa jövője ebben az esetben Schumacher visszavonulásától függ.

Ha Räikkönen a Ferrarié lesz, a szintén a finnre pályázó Renault-nak két választása marad a szabadon maradt ülésére: a Williamstől távozó Webber vagy az idén a versenyzésre felkészített Heikki Kovalainen.

Az ausztrál mellett az szól, hogy Flavio Briatore a menedzsere, és az olasznak is érdeke, hogy jó állást találjon neki. A finnel viszont úgy kötött megállapodást a Renault, hogy 2007-re biztos versenyszerződést ígért neki.

Webber mehetne a McLarenhez is, Räikkönen megüresedett helyére, de a wokingiak egyelőre azon dolgoznak, hogy megtartsák a finnt. Ha pedig ez nem sikerül, a „családon” belülről választanak társat Fernando Alonsónak. A nyerő ember ebben az esetben Lewis Hamilton lehet.

Bővebb elemzésünket a pénteki Nemzeti Sportban olvashatják.

A NEMZETI SPORT VERZIÓJA 2007-RE

Alábbi listánkon összeállítottunk egy csapatfelállást, amely lehetséges a 2007-es idényben. Sok törékeny pontja van, hiszen ha a La Gazzetta dello Sport melléhúz, és Michael Schumacher folytatja, teljesen másképp alakulhat a kép. (A már hivatalos állásokat vastag betűvel jelöltük.)
FERRARI Kimi Räikkönen Felipe Massa
RENAULT Giancarlo Fisichella Mark Webber
McLAREN Fernando Alonso Lewis Hamilton
TOYOTA Ralf Schumacher Jarno Trulli
HONDA Rubens Barrichello Jenson Button
RED BULL David Coulthard Heikki Kovalainen
BMW Nick Heidfeld Robert Kubica
WILLIAMS Nico Rosberg Alexander Wurz
TORO ROSSO Vitantonio Liuzzi Scott Speed/Christian Klien
MIDLAND Christijan Albers Adrian Sutil
SUPER AGURI Szato Takuma Anthony Davidson
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik