A jó hangulat a fontos

Vágólapra másolva!
2006.08.01. 19:21
Címkék
Riccardo Patrese alig több mint tíz éve még a Formula–1-es versenypályákon tépdeste a babérokat (hatszor állt dobogón, nyolcszor indult a pole pozícióból és a legjobb eredménye vb-ezüst), ma azonban már csak az „öregfiúk versenyében”, a GP Mastersben vállal szerepet, no és a jótékonysági futballgálákon, hiszen ő a pilótaválogatott egyik edzője. Többek között a ma esti, Puskás Ferenc stadionbeli mérkőzésről kérdeztük.

– Miért fontosak önnek a magyarhoz hasonló, jótékonysági fuballgálák?
– Egyrészt mert fontosnak érzem, hogy segítsünk a rászoruló gyerekeken, másrészt mert jó együtt lenni, ugyanis a pilóták más sportágak bajnokaival együtt léphetnek pályára. Szeretünk játszani, jól érezzük magunkat együtt.

– Tavaly ön nem volt itt a Puskás Ferenc Stadionban. Azért hallotta, mekkora sikere volt a mérkőzésnek?
– Baumgartner Zsolt a barátom, úgyhogy felhívott a mérkőzés után, és elmondta, hogy több mint húszezer ember volt kíváncsi a két válogatott találkozójára. Ez a rászoruló gyerekek szempontjából is fontos meg azért is, mert egész más telt ház előtt játszani, mint üres sportcsarnokban. Remélem, az idén is sokan lesznek.

– Mennyire könnyű irányítani ezt a csapatot? Hiszen a pilóták között vannak azért meglehetősen öntörvényű emberek...
– Ez csak játék. Az igaz, hogy jó a csapatunk, és képesek vagyunk nyerni, de igazából nem a győzelem a fontos, hanem az atmoszféra és az, hogy jó meccset játsszunk.

– Gondolom, a világbajnokság eseményeit is figyelemmel kísérte.
– Hát persze! És nagyon boldog voltam a döntő után. A csapattagok közül Cannavaro játéka tetszett a legjobban, de egyébként mindannyian fantasztikusan játszottak.

– Ha már a kedvenceknél tartunk, gondolom, a Formula–1-ben meg egykori munkaadója, a Williams a favoritja. Ön szerint lehet újra nagycsapat a Williams?
– Nagyon remélem. Én szurkolok nekik. Bár most vannak gondjai, szerintem a Williams olyan csapat, amely bármikor újra a topon lehet.

(Az interjú teljes szövege a holnapi Nemzeti Sportban jelenik meg.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik