Magyar Nagydíj: a Renault használhatja a "betiltott" lengéscsillapítót

Vágólapra másolva!
2006.07.31. 16:14
Címkék
Megbízható internetes hírforrás szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyezi az ellensúlyos lengéscsillapító használatát a Renault-nak a Formula-1-es hétvégi Magyar Nagydíján. A kissé meglepő fordulatról az autosport.com számolt be.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
A francia csapat Hockenheimben sikertelenül próbálta elérni a lengéscsillapító használatát. A sportfelügyelők először szabályosnak minősítették, majd az FIA fellebbezése után a Renault úgy döntött, a kizárás esélye miatt mégsem használja azt.

A szövetség fellebbviteli bizottsága úgy tervezte, hogy az augusztusvégi Török Nagydíj előtt dönt véglegesen, de a Renault-nak ez nem tetszett.

A szerkezet a kerekek függőleges irányú rezgését csillapítja. Az autosport.com úgy tudja, hogy a Formula-1-es futamok általános igazgatója, Charlie Whitting biztosította a francia csapatot, hogy nem zárják ki utólag a hungaroringi futamról, ha használja a kérdéses lengéscsillapítót.

Fernando Alonso és a Renault előnye a vasárnapi Német Nagydíj eredménye után 11, illetve 10 pontra csökkent Michael Schumacherrel, valamint a Ferrarival szemben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik