Alonso: nem aggódom, amíg én vezetek

Vágólapra másolva!
2006.07.31. 14:08
Címkék
A tavalyi világbajnok Fernando Alonso nem aggódik amiatt, hogy 11 pontra csökkent az előnye Michael Schumacherrel szemben, de tudja, ha folytatódik az elmúlt hetek tendenciája, akkor hamarosan eltűnik a különbség.
Reuters
Reuters


„Nem kell addig aggódnom, amíg előtte állok. De el kell ismernem, ha a dolgok nem változnak, akkor három vagy négy futam múlva már azonos lesz a pontszámunk Ez pedig nem lenne jó nekem” – mondta a Renault spanyol versenyzője.

Az oviedói klasszis vasárnap ötödik lett a hockenheimi Német Nagydíjon, esélye sem volt arra, hogy megelőzze a két Ferrarit. Michael Schumacher mögött Felipe Massa volt a második, s így a konstruktőrök vetélkedése is rendkívül szorossá vált. Alonso idei legrosszabb eredményével „ünnepelte” 25. születésnapját.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!

A spanyol pilóta a pocsék hétvége ellenére nem hibáztatta csapatát, s azt is kizártnak tartotta, hogy a Renault által használni kívánt lengéscsillapító betiltása okolható.

„Könnyű lenne erre fogni a sikertelenséget, de én nem teszem. Biztos vagyok abban, hogy jó beállításokkal, megfelelő gumiválasztással már Magyarországon jók leszünk, s elfelejthetjük a lengéscsillapítókat” – jelentette ki Fernando Alonso.


A Renault klasszisa úgy véli, hogy Hockenheimben a rossz gumiválasztás miatt szenvedett.

„Sajnos az első szettünk túlhevült, felhólyagosodott, ezért több helyet veszítettem. Fisi ugyanígy jár a második garnitúrával. Rengeteg időt veszítettünk, ellenkező esetben Kimit és Jensont is veszélyeztettük volna” – jegyezte meg Alonso.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik