Vb-cím, majd nyugdíj, mondta Willi Weber

Vágólapra másolva!
2006.07.30. 14:45
Címkék
Nyerd meg a világbajnoki címet, aztán vonulj vissza – ezt a tanácsot adta Willi Weber Michael Schumachernek (képünkön). A hétszeres világbajnok Ferrari-pilóta menedzsere ezt a Reuters hírügynökség kérdésére ismerte el vasárnap, a Formula–1-es Német Nagydíj rajtja előtt.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
"Nem csupán a menedzsere vagyok (Schumachernek), hanem régi barátja is – mondta Willi Weber. – Ha megnyeri a világbajnokságot, azt hiszem, ideje lesz tényleg elköszönnie. Ezt tanácsoltam neki."

"Egyébként mindig azt teszi, amit csak akar – folytatta az üzletember. – Ettől függetlenül tehetek javaslatokat. Megkérdezte, mit gondolok, mit kellene tennie, és pedig egészen őszintén válaszoltam."

„Azt mondtam, hogy ha megnyeri a bajnokságot, akkor itt az ideje a búcsúnak, mégpedig azért, mert elérte a csúcsot, amelyet el akart érni. Ha tovább csinálja, akkor csak magának okoz gondot."

A 37 esztendős Michael Schumacher jelenleg a mezőny legidősebb versenyzője, és a szerződése az idény végén lejár a Ferrarinál.

A jövőjével kapcsolatban állandóan napvilágra kerülnek különböző találgatások. Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke azt mondta: a maranellói csapat jövő évi pilótapárosának összetételét a hazai versenyen, az Olasz Nagydíjon szeretné nyilvánosságra hozni.

Willi Weber mai nyilatkozata alapján nem valószínű, hogy Monzában megtörténik a nagy bejelentés, hiszen addig nem dől el, hogy ki lesz a 2007-es év világbajnoka.

Schumacher visszavonulása esetén a korábbi híresztelések szerint Kimi Räikkönen érkezhet a Ferrarihoz, jóllehet, a finn versenyzőt a Renault is szívesen látná, de a McLaren-Mercedes is szeretné megtartani.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik