Német Nagydíj: Michael Schumachert meglepte a fölénye

Vágólapra másolva!
2006.07.30. 16:36
Címkék
A sorozatban harmadszor győztes Michael Schumachert meglepte a Ferrari hockenheimi fölénye, s szuperteljesítményként értékelte csapata németországi produkcióját.
Reuters
Reuters


„Nagyszerűen működött az autónk. Már a futam előtt is jó munkát végeztünk, kiválóan sikerült a nyári szünet előtti utolsó tesztünk. Keményen dolgoztunk a Bridgestone-nal a pozíciónk megőrzéséért, megfelelő adatok birtokába jutottunk” – mondta a maranellói csapat hétszeres világbajnoka, aki 11 pontra csökkentette hátrányát az éllovas Fernando Alonsóval szemben. A Renault spanyol világbajnoka csak 5. lett a Német Nagydíjon.

Michael Schumacher a futam utáni sajtótájékoztatón kiemelte, az egész „Ferrari-csomagnak” köszönheti sikerét.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!

„A fölényünk azonban meglepő, váratlan, hogy ilyen előnnyel nyertünk. Még éppen megfelelő időben vagyunk, most kell csökkentenünk a különbséget a világbajnoki versengésben. Nyomás alatt kell tartanunk a vetélytársainkat” – jelentette ki Michael Schumacher.

A német szeni elárulta, gond nélkül száguldhatott, így egy pillanatig sem volt kétsége az újabb győzelmet illetően.

„Olyan előnyünk volt, hogy nem kellett kockáztatnunk, nyugodtan haladhattunk. Más autók problémákkal küszködtek, hiszen a limiten kellett száguldaniuk. Nekünk azonban nem volt erre szükségünk” – zárta mondandóját Michael Schumacher.

A hétszeres világbajnok a jövő héten a Hungaroringen folytathatja diadalmenetét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik