Német Nagydíj: Alonso gyors javulást vár

Vágólapra másolva!
2006.07.30. 17:13
Címkék
A tavalyi világbajnok Fernando Alonso bízik abban, hogy meg tudja őrizni helyét összetettben az 57. Formula-1-es világbajnokság hátralévő hat versenyén. A spanyol klasszis szerint hamarosan „feltámad” a Renault, s ismét futamgyőztes lesz.


„Nehéz verseny volt a Német Nagydíj, amelyen mindent megtettünk, amit tudtunk. Az autónk furcsán viselkedett, nehezen tudtuk vezetni. Így az ötödik hely nem is olyan rossz, hiszen plusz pontot szereztem Webber kiállása miatt” – mondta Alosno, aki egy pillanatig sem reménykedhetett a győzelemben Hockenheimben.

A spanyol klasszis korábbi magabiztos előnye a mai futam után 11 pontra olvadt, s szinte idő sincs a pihenőre, hiszen a jövő héten jön a Magyar Nagydíj.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!

„Sajnos az első gumiszettünk túlhevült, felhólyagosodott, ezért több helyet veszítettem. Fisi ugyanígy jár a második garnitúrával. Rengeteg időt veszítettünk, ellenkező esetben Kimit és Jensont is veszélyeztettük volna” – jegyezte meg Alonso.

A Renault pilótája mindesetre nem esett kétségbe, reméli, a vb-hajrá már ismét az ő sikereit hozza.

„A legutóbbi három versenyen sokat csökkent az előnyöm, de én akkor sem voltam elbizakodott, amikor 25 pontos volt a különbség. Így most sem vagyok pesszimista, gyorsan változhatnak a dolgok. Most szinte minden a gumikon múlik, én pedig hiszek a Renault-nak és a Michelinnek” – zárta mondandóját a tavalyi világbajnok.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik