Jön a Hungaroring előtti utolsó teszt

Vágólapra másolva!
2006.07.27. 15:34
Címkék
Tizenegy futam ment le a tizennyolc versenyből a Formula-1-es világbajnokságból. Összesítésben a címvédő spanyol Fernando Alonso tizenhét ponttal vezet a hétszeres világbajnok Michael Schumacher előtt, ám a német pilóta megnyerte a legutóbbi két futamot, s rohanléptekkel eredt a Renault versenyzőjének nyomába.
Michael Schumacher hazai pályán faragna a hátrányon
Michael Schumacher hazai pályán faragna a hátrányon
Michael Schumacher hazai pályán faragna a hátrányon
Michael Schumacher hazai pályán faragna a hátrányon

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
A Magyar Nagydíj előtt szélsőséges esetben hét vagy 27 pont is lehet a vb-pontversenyben vezető Fernando Alonso és Michael Schumacher közötti különbség.

A Német Nagydíj alakulása óriási hatással lehet a Hungaroringi versenyre, egyben a világbajnokság alakulására is. Vélhetően persze egyik véglet sem fog megvalósulni, és Alonso előnye vagy marad ekkora, vagy csak kis mértékben csökken tovább.

Ahogy az minden futam előtt lenni szokott, a pontverseny két meghatározó alakja bombabiztos a dolgában. Alonso Schumi otthonában akarja megtörni a német lendületét, míg a hétszeres világbajnok a lélektani fölény megtartásában bízik.

A technika mindenesetre Schumacher mellett szól, a Bridgestone gumijai jobban bírják a Hockenheimben és Mogyoródon várható hőséget. Ráadásul az FIA betiltotta azokat a lengéscsillapítókat, amelyeket mindkét csapat használt ugyan, de sokkal nagyobb hatása volt a Renault teljesítményére, mint a Ferrariéra.

Részletek a Nemzeti Sport pénteki számában
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik