Renault: Räikkönen a fő „célpont” 2007-re

Vágólapra másolva!
2006.07.19. 12:46
Címkék
A Renault-csapat Kimi Räikkönent kívánja szerződtetni a McLaren-Mercedeshez igazoló Fernando Alonso helyére a jövő évi Formula-1-es világbajnokságra. Ezt a francia istálló elnöke, Alain Dassas jelentette ki.
Reuters
Reuters


„Nem titok, Räikkönent szemeltük ki a következő szezonra. Már tárgyaltunk a versenyzővel az esetleges megállapodásról” – mondta a RenaultF1 főnöke a La Gazzetta dello Sport című tekintélyes sportnapilapnak.

Dassas hozzátette: a finn klasszis megszerezése előremutató lépés lenne.

„A jelenlegi mezőny egyik legjobb versenyzőjét szereznénk meg. Räikkönen még mindig nagyon fiatal, s további fejlődésre képes, vagyis hosszú távú megoldást jelentene” – jegyezte meg az elnök.

Alonso csapatváltásának bejelentése óta rengeteg találgatás látott napvilágot a Renault jövő évi összeállításával kapcsolatban, s egyelőre csak az biztos, hogy a már most is a csapatort erősítő Giancarlo Fisichella marad az aktuális világbajnoknál. Társaként sokan a fiatal finn reménységet, Heikki Kovalainent látnák szívesen, de Dassas szerint kora miatt egyelőre nem juthat lehetőséghez az istállónál.

„Nagy kockázatot jelentene a szerepeltetése, mert nem rendelkezik elegendő tapasztalattal. Napjainkban azonnal eredményt kell produkálni a Formula-1-ben, erre pedig kisebb az esély egy újonccal” – indokolt a RenaultF1 elnöke.

Ami Räikkönent illeti: a Ferarri már régóta kacérkodik a szerződtetésével, s már tavaly olyan hírek láttak napvilágot, hogy megállapodás született az érintettek között. Ezt senki sem erősítette meg, ráadásul most már a Renault is képbe került. S, az sem zárható ki, hogy a finn pilóta marad a McLarennél, s bivalyerős kettőst alkot majd Alonsóval.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik