McLaren: Montoya helyett de la Rosa folytatja

Vágólapra másolva!
2006.07.11. 12:38
Címkék
A McLaren-Mercedes döntése alapján Juan Pablo Montoya helyett a csapat tesztpilótája, Pedro de la Rosa indul az 57. Formula-1-es világbajnokság hétvégi Francia Nagydíján, s az idény további versenyein. A csapat azonnali hatállyal felbontotta a kolumbiai klasszis szerződését.
Pedro de la Rosa ismét bizonyíthat a futamokon
Pedro de la Rosa ismét bizonyíthat a futamokon
Pedro de la Rosa ismét bizonyíthat a futamokon
Pedro de la Rosa ismét bizonyíthat a futamokon


Montoya a hétvégén döntötte el, hogy a világbajnokság befejezése után a NASCAR-sorozatban folytatja pályafutását, így mostantól kizárólag erre kell készülnie. Sőt, apai örömök elé néz, felesége, Connie szeptemberre várja második gyermekük megszületését.

Kimi Räikkönen és új versenytársa, Pedro de la Rosa
Kimi Räikkönen és új versenytársa, Pedro de la Rosa
„Természetesen nagyon örülök annak, hogy versenyen is lehetőséghez jutok abban az autóban, amelyben otthonosan mozgok. Mindenkinél jobban ismerem ezt az autót, s biztos vagyok abban, hogy fontos világbajnoki pontokhoz segíthetem csapatomat” – mondta de la Rosa, aki legutóbb a tavalyi Bahreini Nagydíjon jutott szóhoz versenypilótaként.

Ron Dennis, a McLaren-Mercedes főnöke búcsúzásként méltatta a távozó kolumbiai sztárt.

„Juan Pablo kiváló versenyző, szeretnivaló személyiség. Kétség sem férhet hozzá, a NASCAR-ban is sikeres lesz” – mondta a szakember.

Ron Dennis hozzátette: a pilóta érdekében hozták meg a mostani döntést.

„Rengeteg dolog történt mostanában az életében, ezért időhöz kell jutnia a megfelelő felkészüléshez” – jegyezte meg a wokingi csapatfőnök.


Juan Pablo Montoya 2005-ben került a Williamstől a McLarenhez, s 60 ponttal összetettben a 4. lett. Idén tíz futam után a 6. helyen áll. Az F-1-ben 7 győzelmet aratott 95 futamon, s 13 rajtelsőséget szerzett.

Pedro de la Rosa 64 futamon 10 pontot szerzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik