Alonso győzelmekkel védekezik

Vágólapra másolva!
2006.06.26. 11:40
Címkék
Fernando Alonso meggyőző versenyzéssel nyerte meg a Formula-1-es gyorsasági autós világbajnokság kilencedik futamát, a 38. Kanadai Nagydíjat. A spanyol vébé-címvédő sorozatban negyedik futamgyőzelmét aratta, megelőzve Michael Schumachert és Kimi Räikkönent, de – mint elmondta – ez a mostani különösen kedves a számára.
Fernando Alonso boldogan pezsgőzhet: egyelőre verhetetlennek tűnik
Fernando Alonso boldogan pezsgőzhet: egyelőre verhetetlennek tűnik
Fernando Alonso boldogan pezsgőzhet: egyelőre verhetetlennek tűnik
Fernando Alonso boldogan pezsgőzhet: egyelőre verhetetlennek tűnik

Alonso tavaly ugyanis az élen autózva nagyot hibázott a Gilles Villeneuve-pályán, és a falnak csapta az autóját. Ezúttal viszont nem hibázott. “Csodálatos győzelem ez. Minden sikernek örülök, de Montrealban már egy éve is nyernem kellett volna, így most kétszeresen boldog vagyok. Nehéz verseny volt, mert az ideális íven kívül nagyon csúszós volt a pálya, így aki egy kicsit is hibázott, máris veszített egy-két másodpercet. Kimi az elején nagyon jött mögöttem, és a 10. körben majdnem meg is előzött. Az első kiállás után igyekeznem kellett, mert tudtam, hogy tovább marad majd kint, mint én, és három vagy négy alkalommal kicsit meg is csúsztam, de végül kényelmes előnyt sikerült összeszednem. Ez számunkra a legjobb védekezés az üldözőkkel szemben: menni előre és nyerni” – fejtegette a vb-címvédő, aki idén mindössze hat pontot veszített a vilgábajnoki pontversenyben.

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Az Alonsót 25 pontos hátrányból üldöző Michael Schumacher Räikkönen hibájának köszönhetően a hétvégén elég lassúnak tűnő Ferrarival is szállította a második helyet, és ezzel többé-kevésbé elégedett is volt. “A mai nap nagyjából a kármentésről szólt. Ennél a második helynél többre nem számíthattunk, főleg miután csak az ötödik helyet szereztem meg az időmérőn. Ráadásul a rajtom sem volt épp tökéletes, így még be is ragadtam Trulli mögé, de a végén a safety car és Kimi hibája elég volt ahhoz, hogy javítsak egy helyet. Nagyon koszos volt a pálya, így ha kicsit lement az ember az ideális ívről, máris a pálya szélén találta magát. Nem szabad feladnunk a küzdelmet az elsőségért, már Indianapolisban fel szeretnénk zárkózni.”

Kimi Räikkönen továbbra is el van átkozva: a finn pilóta első boxkiállásánál nem tudták levenni a jobb hátsó kerekét, a másodiknál pedig nem indult el időben az autója, majd két körrel a vége előtt egy kisebb hibának köszönhetően a második helyet is elvesztette. A Jégember azonban a hozzá illő nyugalommal fogadta az újabb csapásokat. “Az elején tartottam Fernandóval a lépést, és meg is próbáltam megelőzni, de nem jártam sikerrel. Mindkét kiállásomnál gondok voltak a váltóval, így esélyem sem maradt a győzelemre. A végén a safety car kiállása után megpróbáltam befogni Alonsót, de emiatt kicsúsztam, és Michael megelőzött. Hibáztam, de azért, mert mindent meg akartam tenni a győzelemért. A mai versenyen is bebizonyosodott, hogy versenyképesek vagyunk, így bizakodva várom az indianapolisi futamot.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik