Videó: sárga lap és büntető? Vitatott tizenegyessel kapott ki az MU

Vágólapra másolva!
2022.09.09. 09:58
null
Jó döntés született? (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a felforgatott kezdőcsapattal felálló Manchester United 1–0-ra kikapott a Real Sociedadtól az Old Traffordon a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulójában. A spanyol együttes a gólját tizenegyesből szerezte, de a játékvezető döntését sokan kritizálják.

 

Az 59. percben büntetőt végezhetett el a Real Sociedad, miután a csereként pályára lépő Lisandro Martínez belevetette magát David Silva lövésébe. A labda az argentin védő combjáról a könyökére pattant fel, az olasz játékvezető, Marco Di Bello pedig habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott, sőt, még a sárga lapot is felmutatta. A VAR-szobában vizsgálták az esetet, de nem hívták ki a bírót, hogy nézze vissza a szituációt, és viszonylag gyorsan megerősítették az ítéletet.



A játékvezető védelmében – már amennyiben nem helyes ítélet született – el kell mondani, hogy a közeli, erős lövést láthatta úgy, hogy a labda nem megpattanva, hanem közvetlenül Martínez karját érte, s ezért fújt a sípjába és osztotta ki a sárga lapot. De a VAR-szobában mindenképpen észlelni kellett, hogy a játékos testéről pattant oda a labda.

Érdekesség, hogy a mérkőzés ráadásában az már nem ért tizenegyest, amikor Martínez rálépett az ellenfél lábára, aki emiatt kilépett a cipőjéből.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
E-CSOPORT

Manchester United (angol)–Real Sociedad (spanyol) 0–1 (Brais Méndez 59. – 11-esből)
Omonia (ciprusi)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 0–3 (Rasheed 2., Atiemwen 55. – 11-esből, M. Diop 76.)
F-CSOPORT
Lazio (olasz)–Feyenoord (holland) 4–2 (Luis Alberto 4., Felipe Anderson 15., Vecino 28., 63., ill. S. Giménez 69., 88. – az elsőt 11-esből)
Sturm Graz (osztrák)–FC Midtjylland (dán) 1–0 (Emegha 8.)
G-CSOPORT
Nantes (francia)–Olympiakosz (görög) 2–1 (Mohamed 32., Guessand 90+3., ill. Moutoussamy 50. – öngól)
Freiburg (német)–Qarabag (azeri) 2–1 (Grifo 7., Doan 15., ill. Vesovics 39.)
H-CSOPORT
Crvena zvezda (szerb)–Monaco (francia) 0–1 (Embolo 74. – 11-esből)
Ferencváros–Trabzonspor (török) 3–2 (Nguen 5., 44. – a másodikat 11-esből, ill. Maxi Gómez 39., Bozok 71.)

A KORÁBBI MÉRKŐZÉSEKRŐL IDE KATTINTVA OLVASHATNAK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik