Videó: a PSV szurkolói székeket téptek ki és petárdát dobtak az Arsenal-drukkerekre

B. A. P.B. A. P.
Vágólapra másolva!
2022.10.21. 15:54
Mint ismert, az Arsenal csütörtök este hazai pályán 1–0-ra legyőzte a PSV-t az Európa-liga csoportkörének 2. fordulójából elmaradt mérkőzésén. A holland szurkolók nem viselték jól a vereséget, kitépték a székeket és petárdákat lőttek az Arsenal-drukkerekre. Az UEFA vizsgálatot indított.

Pótolták az Európa-liga-csoportkör 2. fordulójából, az eredeti időpontban II. Erzsébet királynő halála miatt elhalasztott Arsenal–PSV mérkőzést. Az angolok hazai pályán, az Emirates Stadionban győzték le holland ellenfelüket 1–0-ra, ezáltal biztosították a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszra.

A Mirror információja alapján a PSV szurkolói nehezen tudták elfogadni a vereséget, egy csoportjuk székeket tépett ki a helyéről és petárdát dobált a hazaiak hívei felé. A felvételeken jól látható, ahogy az egyik drukker petárdát dob az „ágyúsok” szektora felé, de szerencsére az Arsenal-szurkolókat nem találta el.

A PSV egyes szimpatizánsai üléseket téptek ki a helyükről, a rohamrendőröknek kellett közbelépniük. Az angol rendőrség az esetet követően két embert előállított. A történteket vizsgálja az UEFA, Ruud van Nistelrooy együttesére pénzbüntetés vagy akár szektor-, illetve stadionbezárás várhat.

A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashat!

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT
A 2. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Arsenal (angol)–PSV (holland) 1–0
(Xhaka 71.)

A-CSOPORT
1. Arsenal 4 4 7– 1 +6 12
2. PSV 4 2 1 1 11– 3 +8 7
3. Bodö/Glimt 4 1 1 2 3– 6 –3 4
4. Zürich 4 4 3–14 –11 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik