Valenciában nem akarják kritizálni a bírót, de…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.25. 12:14
null
Stéphane M’Bia gólja után azonnal reklamáltak a valenciaiak – hiába (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Európa-liga-elődöntő első párharcai után mind a négy csapat (Sevilla, Valencia, Benfica, Juventus) vezetőedzője optimistán nyilatkozott a visszavágókat illetően.

A Sevilla 2–0-ra legyőzte a Valenciát, a vezető gólt azonban Stéphane M’Bia egyértelműen lesről szerezte. A vesztes csapat mestere így érthetően csalódott volt a mérkőzés után, de mindkét edző nyílt párharcról beszélt.

„Nem jutottunk be a döntőbe, hátravan még a második mérkőzés – mondta Unai Emery, a Sevilla vezetőedzője. – Nem akarunk elsietni semmit, most a hétvégi bajnokira koncentrálunk. Büszkék vagyunk a kettő-nullás győzelemre, de láttunk már olyat, hogy ilyen előnyből kiesett egy csapat, ezért a visszavágón szeretnénk biztosra menni, és megakadályozni, hogy a Valencia visszajöjjön a mérkőzésbe.”

„Nem akarom nyilvánosan kritizálni a bírót, de a felvétel egyértelműen igazolja a lest, ezt mindenki látta rajta kívül – mondta Juan Antonio Pizzi, a Valencia trénere. – Mindenesetre büszke vagyok a csapatom teljesítményére. Az eredmény nem tükrözi hűen a pályán látottakat. Versenyben maradtunk, mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért a visszavágón.”

A másik mérkőzésen idei első kudarcát szenvedte el a Juventus az Európa-ligában, de a 2–1-es portugáliai vereség után nem kell elégedetlennek lenniük a torinóiaknak, az idegenben szerzett gól még sokat jelenthet számukra.

„Összességében elégedett lehetek az első mérkőzés után, hiszen mi vagyunk az első olyan csapat, amely legyőzte a Juventust az Európa-ligában – mondta Jorge Jesus, a Benfica mestere. – Ebben a versenysorozatban fontos, hogy két gólt tudtunk szerezni. Természetesen nyugodtabb lennék, ha nem kapunk gólt, az egy-nullával elégedettebb lettem volna, mint a kettő-eggyel.”

„Elégedetlen vagyok a végeredménnyel, mert nem azt mutatja meg, amit a pályán láttunk – mondta Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője. – Csak néhány kontrája volt a Benficának, de a második gólnál elaludtunk, ezt ki is használták. Középen próbáltuk erőltetni a játékot, ami nem jött be, ezért azt kértem a csapattól, hogy többet támadjunk a szélen. A kapu előtt azonban határozottabbnak kellett volna lennünk. A mutatott teljesítményünk alapján optimisták lehetünk a továbbjutást illetően.”

A visszavágókat fordított pályaválasztással május elsején rendezik.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS


Sevilla (spanyol)–Valencia (spanyol) 2–0 (Mbia 33., Bacca 36.)

Benfica (portugál)–Juventus (olasz) 2–1 (Garay 3., Lima 84., ill. Tévez 73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik