NK Osijek: alábecsülték a CSZKA Szófiát – horvát lapszemle

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 14:00
null
Az NK Osijek nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát (Fotó: <a href="https://nk-osijek.hr/utakmice/osijek-pfc-cska-sofia-10011/" target="_blank">nk-osijek.hr</a>)
Mint ismert, a szófiai 4–2-es vereséget követően a labdarúgó Európa-konferencialiga harmadik selejtezőkörének eszéki visszavágóján az NK Osijek 1–1–es döntetlent ért el, ezzel 5–3-as összesítésel búcsúzott a sorozattól.

 

Immár az NK Osijek labdarúgóinak modern kori történetében szó sincs arról, hogy a Dinamo Zagreb, a Hajduk Split, vagy éppen a HNK Rijeka lenne a legnagyobb mumusa – sokkal inkább a bolgár CSZKA Szófia, amely 2019 után ismét búcsúztatta az együttest a nemzetközi porondon.

„Búcsú Európától: az eszékiek nem tudták kijavítani, amit Szófiában elrontottak” – szólt a Glas Slavonije napilap internetes oldalának címe, kiemelve, hogy az idei európai kaland sem sikerült túlságosan hosszúra az NK Osijek számára. A védelem ki nem kényszerített hibája minden előzetes elképzelést borított, s hiába szeretett volna Nenad Bjelica vezetőedző előzetesen tizenegy oroszlánt látni, egygólos hátrányból már roppant nehéz volt megfordítani a párharcot.

„Ugyan mi hoztuk össze az ellenfél gólját, de az első meccsen dőlt el minden” – idézi Bjelica szavait a dnevnik.hr.

„Az odavágón nagyon rosszul játszottunk, a visszavágó viszont teljesen más képet mutatott. A CSZKA -nak ajándékoztunk egy gólt, ugyanakkor utána is képesek voltunk talpra állni, csak éppen másodszor nem tudtunk eredményesek lenni. Ha az meglett volna, biztosan jön a harmadik is, mivel a lendületünk adott volt hozzá” – mondta el a 49 éves szakember.

„Bjelica Eszékje uralta az egész mérkőzést, mégis kénytelen volt elköszönni Európától” – ezt már a Sportske novosti portál írta a mérkőzésről. A lap kiemelni Bjelica őszinte szavait, melyek szerint alábecsülték ellenlábasukat, senki nem várta azt, hogy a bolgárok így teljesítenek. Ettől kezdve nincs más hátra, mint a bajnokságra, illetve a hazai kupaküzdelmekre koncentrálni.

Vasárnap máris remek alkalom nyílik a javításra, hiszen az Ekl-selejtezőben továbbjutó HNK Rijekát fogadják Kleinheisler Lászlóék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik