„Nem a legjobb csapat nyerte meg az Európa-ligát”

Vágólapra másolva!
2014.05.15. 08:05
null
Beto és a szurkolók is sokat tettek a Sevilla sikeréért (fotó: Action Images)
Tovább sújtja a Guttmann-átok a Benficát, amely 0–0-s végeredmény után tizenegyesekkel kapott ki a Sevillától az Európa-liga döntőjében. Unai Emery, a spanyol csapat mestere szerint megtanultak szenvedni, míg a Benficánál szomorúak, de már a Rio Ave elleni kupadöntőre készülnek.

 

Beto a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban sem kapott gólt, a párbaj során pedig két tizenegyest is kivédett, elmondása szerint elhunyt édesapja „segítségével”.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek – mondta a Sevilla portugál kapusa. – Minden a lehető legjobban alakult. Győzelmünket édesapámnak ajánlom, aki nagyon büszke lesz rám. Tudom, hogy mindig ott van velem, amikor a kapuba állok, ma este is így volt. Ez a siker egyben az összes Sevilla-szurkolóé is.”

Unai Emery, a spanyol csapat vezetőedzője szerint nagyon sok ember tett azért, hogy Torinóban felemelhessék az Európa-liga-trófeát.

„A Benfica megérdemelten jutott döntőbe, ahogy mi is. Játékosaimon látszott a fáradtság és a feszültség, de ez a csapat megtanult szenvedni, és megtanulta, hogyan maradjon talpon és hogyan viselje el a kudarcokat. Egységesek voltunk a nehéz időkben is. A családom, a barátaim, az edzői stáb tagjai mind megérdemlik ezt a sikert a munkájukért és áldozatkészségükért.”

A Sevilla edzője kitért kapusedzőjükre, Javier Garcíára is.

„Javi nagyszerű munkát végzett a kapusainkkal, nagy hatással volt Betóra. Sok ember dolgozott meg ezért a sikerért.”

„Most még szeretnénk élvezni a sikert, amiért keményen megdolgoztunk. A szezon hátralévő részében a minél jobb bajnoki helyezésben reménykedem, valamint abban, hogy sikerül jól felkészülni a világbajnokságra. Megszenvedtünk a pályán, de nagyszerű érzés, hogy megnyertük a trófeát. Amikor az utolsó tizenegyest berúgtuk, minden nyomás lehullott rólunk. Ezért a sikerért köszönettel tartozunk szurkolóinknak” – mondta Ivan Rakitic, a sevillaiak horvát középpályása.

Portugál oldalon természetesen hatalmas a csalódottság, de a Benficánál már előre tekintenek, miután a hétvégén kupadöntő vár rájuk a Rio Ave ellen.

„Remek döntő volt, még ha gól nem is esett. A Sevilla kezdett jobban, de az idő előrehaladtával egyre inkább feljavultunk, és mi voltunk a jobbak. Megmutattuk az erőnket, több helyzetünk volt, de gólt nem sikerült szereznünk. Nem a legjobb csapat nyerte meg az Európa-ligát. Gratulálok játékosaimnak, nem tudom őket kritizálni. Vasárnap viszont újabb döntő vár ránk, erre kell koncentrálnunk. Kudarcunkat nem foghatjuk arra, hogy több fontos játékosunk is hiányzott és hogy valamennyi cserémet a kényszer szülte. A Sevilla nyert, úgyhogy gratulálnunk kell neki” – értékelt Jorge Jesus, a Benfica edzője.

Ezequiel Garay, a Benfica védője próbált előretekinteni fájó kudarcot követően.

„Nem könnyű a vereségek után főleg, ha mindent megpróbáltál. Holnaptól már a következő döntőnkre kell koncentrálnunk, és mint mindig, a pályán megmutatjuk, milyen erősek vagyunk” – utalt az argentin játékos arra, hogy vasárnap a Portugál Kupa döntőjében lesz jelenésük a Rio Ave ellen.

A balhátvéd Guilherme Siqueira szerint el kell fogadniuk a történteket.

„Sosem jó érzés kikapni, de nem szabad csüggednünk, ugyanis nagyszerű időszak van mögöttünk. Megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, nem érdemeltünk vereséget, de ilyen a futball, ezt el kell fogadnunk. Valamennyien nagyon akartuk a trófeát, nem volt gond a motivációval, de a Sevilla jobban rúgta a tizenegyeseket.”

EURÓPA-LIGA, DÖNTŐ
SEVILLA (spanyol)–BENFICA (portugál) 0–0 – 11-esekkel 4–2

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Szalai László, a magyarországi edzőképzés vezetője (balra, felül) is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést többek között Alex Ferguson, Antonio Conte, Vincenzo Montella és Vicente del Bosque társaságában (Fotó: Reuters)
Szalai László, a magyarországi edzőképzés vezetője (balra, felül) is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést többek között Alex Ferguson, Antonio Conte, Vincenzo Montella és Vicente del Bosque társaságában (Fotó: Reuters)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik