A Vlagyikavkaz rúgott gól nélkül indul az Európa-ligában

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2011.05.12. 14:46
Az idény során egyetlen gólt sem szerzett az Orosz Kupában, annak döntőseként mégis Európa-liga-résztvevővé vált az orosz Alanyija Vlagyikavkaz labdarúgócsapata.

A másodosztályú együttes összes lejátszott kupatalálkozója gól nélküli döntetlennel ért véget, ám a tizenegyespárbajokból rendre jobban jött ki aktuális ellenfelénél.

Kinek kell gól, ha vannak jó tizenegyesrúgók?
Kinek kell gól, ha vannak jó tizenegyesrúgók?

A legjobb 32 között a KAMAZ, a nyolcaddöntőben a Gornjak Ucsali kapott ki az Alanyijától tizenegyesekkel, a negyeddöntőben játék nélkül jutott tovább a vlagyikavkazi csapat (a Szaturn ugyanis megszűnt), az elődöntőben a Rosztovot sikerült búcsúztatni.

Az Orosz Kupa döntőjében az észak-kaukázusi klub a CSZKA Moszkvával találkozik majd, amely a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt a következő szezonban, így az Alanyija már automatikusan kvalifikálta magát az El-be.

A 300 ezres város egyesületének kispadján a volt szövetségi kapitány, Valerij Gazzajev ül. Az Alanyija hetedszer indulhat története során európai kupában, az 1997–1998-as UEFA-sorozatban az MTK búcsúztatta a vlagyikavkazi klubot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik