Kleinheisler betalált, egygólos előnyben az Eszék

Vágólapra másolva!
2022.07.21. 13:50
null
Fotó: NK Osijek
A labdarúgó Európa-konferencialigában, a selejtező második fordulójának első meccsén az NK Osijek idegenben 2–1-re legyőzte a kazah Kizilzsart.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

Kizilzsar (kazah)–NK Osijek (horvát) 1–2 (0–0)
Nur-Szultan, Asztana Aréna. Vezette: Anufrijevs (lett)
Kizilzsar: Lobancev – Muzek, Gurman (Kozlov, 82.), Karsakevics, Busman – Tapalov, Jakovlev (Tyihonovszkij, 62.), M. Koné, Dos Santos, Podio (Mulgyinov, 82.) – Lobzsanidze. Vezetőedző: Ali Alijev
Osijek: Ivusic – Bartolec, Skoric, Bralic, Leovac (Jurcevic, 55.) – Nejasmic – Fiolic (Janjics, 84.), Kleinheisler (Zaper, 84.), Brlek – Topcagic (Miérez, 70.), Caktas (Lovric, 70.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
Gólszerző: Nejasmic (83. – öngól), ill. Topcagic (58.), Kleinheisler (76.)
Kiállítva:
Dos Santos (69.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első félidőben kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok. A 3. percben a Kizilzsar megszerezhette volna a vezetést, ám Mark Gurman közelről a lécet találta telibe.

Az eszékieknél Kleinheisler László helyzete volt a legveszélyesebb, válogatott középpályásunk a 37. percben éppen csak a bal kapufa mellé lőtt 22 méterről.

A második félidőben már gólokat is láthattak a nézők, és nem is akármilyeneket!

Mihret Topcagic vezető találata az eszékieknek az 58. percben még „átlagos volt”, de utána jött Kleinheisler László, aki gyönyörű lövéssel növelte kettőre a vendégek előnyét a 76. percben.

Az Osijek túlságosan is megnyugodhatott a kétgólos vezetéstől, olyannyira, hogy a 83. percben ritkán látható öngóllal hozta vissza a meccsbe a Kizilzsart. Ivica Ivusic kapus túlságosan előre merészkedett, és Darko Nejasmic félpályás hazaadása nyomán a labda a kapuban kötött ki – mind a ketten hibáztak.

A vége 2–1 lett az Osijek javára. A visszavágót július 28-án rendezik meg Eszéken.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: vége a mérkőzésnek!

90+3. perc: Bartolec szabálytalankodik Busmannal szemben, sárga.

90+2. perc: Tyihonovszkij lövése téveszt célt.

A hosszabbítás három perc.

89. perc: Miérez lövését blokkolják, majd Lovric lövése elkerüli a kaput.

84. perc: Fiolic és Kleinheisler is lejön, Janjics és Zaper kap lehetőséget.

83. perc: szépít a Kizilzsar. Illetve az egészet az eszéki Darko Nejasmic és a kapus Ivica Ivusic intézte el. Nejasmic a félpályáról haza akarta adni a labdát, de Ivusic túlságosan kijött, és így a labda a kapuba ment. Hihetetlen öngól! 1–2

82. perc: Podio lejön, Mulgyinov megy be. Gurman is befejezi, Kozlov a helyén.

76. perc: Kleinheisler most nem hibázza el: egy lecsorgó labdát némi igazítás után 20 méterről a kapu jobb oldalába bombáz. Gyönyörű lövés volt! 0–2

74. perc: egy kipattanó labdára Kleinheisler érkezik, a magyar válogatott játékosa kapásból 20 méterről lő, kevéssel a bal kapufa mellé.

72. perc: Koné közeli lövését Ivusic bravúrral védi.

70. perc: Caktas és Topcagic lejön, Lovric és Miérez jön be.

69. perc: Gian dos Santos belépőjét Topcagic ellen túl durvának ítéli meg a játékvezető, ezért megkapja a második sárga lapját, és ez így már piros!

62. perc: Jakovlev lejön, Tyihonovszkij folytatja.

61. perc: Lobancev megint véd, ezúttal Kleinheisler lövését

60. perc: Jurcevic helyzetben, de próbálkozását Lobancev védi.

60. perc: Jakovlev lövését Ivusic védi.

58. perc: vezetnek az eszékiek! Nagyszerű baloldali akció végén Jurcevic beadását Mihret Topcagic négy méterről a hálóba fejeli. 0–1

55. perc: Leovac megsérül, le kell cserélni. Helyére Jurcevic érkezik.

51. perc: veszélyesnek induló Kizilzsar-támadás, de a jobb oldalon Moussa Koné beadása nem jó, a védelem kifejeli.

48. perc: Dos Santos kap sárgát, megrúgta Leovacot.

46. perc: Koné fejel egészen közelről, de a jobb kapufa mellé.

Elkezdődött a második félidő!

45. perc: vége az első félidőnek.

44. perc: Lobzsanidze lövését Ivusic védi.

37. perc: Kleinheisler szép csel után középről 22 méterről lő, a labda centikkel a bal kapufa mellett elhagyja a játékteret.

31. perc: Topcagic lő egészen közelről, de a egyik hazai védő az utolsó pillanatban blokkol.

28. perc: Busman szöglete után tisztáz az eszéki védelem.

22. perc: Topcagic fejesét Lobancev könnyedén védi.

20. perc: Fiolic szöglete után a labda mindenki felett átszáll.

18. perc: eszéki akció a bal oldalon, a megpattanó lövés után a labda Lobancev karjaiba hull.

14. perc: Podio próbálkozik 20 méterről, de az erős lövés a bal kapufa mellé száll.

12. perc: jobboldali eszéki támadás, de a beadás nem jó.

Az elmúlt percekben nem igazán jutna el helyzetekig a csapatok.

6. perc: szöglettel felérő bedobással próbálkoznak az eszékiek, de a hazai védelem tisztáz.

3. perc: nagy kazah lövés 10 méterről, Gurman a lécet találta telibe. Óriási helyzet volt.

Elkezdődött a mérkőzés!

A mérkőzés 14 órakor kezdődik.

ELŐZMÉNYEK

Fennállása 44. európai kupameccsére készül az NK Osijek.

A Kizilzsar ebben az évben már 17 mérkőzést játszott (Kazahsztánban tavaszi-őszi lebonyolítású a bajnokság), kettőt a kupában, tizenötöt a 14 csapatos ligában, amelyben jelenleg mindössze két gárdát megelőzve a 12. helyen áll – az utóbbi négy tétmeccsén egy döntetlen mellett háromszor kikapott...

Amíg a Kizilzsar a negyedik, a horvát élvonalbeli NK Osijek a harmadik lett hazája élvonalában az előző idényben, és a jelenlegiben még csak egy tétmérkőzést játszott: múlt héten szombaton hazai pályán 2–1-re megverte a Goricát a bajnokság első fordulójában. A magyar válogatott Kleinheisler Lászlót is alkalmazó eszékiek előző évadban ugyancsak a második fordulóban kapcsolódtak az Ekl-selejtező küzdelmeihez, a lengyel Pogon Szczecint 1–0-s összesítéssel kiejtették, majd elvéreztek a bolgár CSZKA Szófiával szemben (3–5).

A találkozót a város régebbi nevét viselő Asztana Arénában rendezik. Az eszékiek keretét erősítő Kleinheisler László számára ismerős lehet a stadion, hiszen korábban az FK Asztana játékosaként itt játszotta a kazah klubbal hazai meccseit.

„Az időeltolódást át kell hidaljuk mentálisan, emellett szükség lesz kellő energikusságra, erőre, koncentrációra, valamint fegyelmezettségre is – jelentette ki a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Nenad Bjelica, az eszékiek vezetőedzője. – Lehet, hogy most nem az elmúlt idényben látott formáját mutatja, de tiszteljük ellenfelünket. Van néhány hiányzónk, de nem aggódom, mivel így is számos nemzetközi tapasztalattal rendelkező futballistám van.”

Az NK Osijek küldöttsége a klubhonlap tájékoztatása szerint csaknem hatórás repülőutat megtéve már kedden megérkezett Nur-Szultanba, a szállás kifogástalan, az edzéslehetőség pedig kulturált körülmények között garantálva van. A visszavágót július 28-án Eszéken rendezik. (K. J., P. L.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik