Gyurcsó Ádám: Mindenképpen továbbjutunk

Vágólapra másolva!
2012.07.20. 09:48
null
A továbbjutást tekintve a Videoton biztató helyzetből várja a hazai visszavágót (Fotó: Németh Ferenc)
A Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője, Paulo Sousa elégedetten értékelt a Slovan Bratislava ellen 1–1-es döntetlennel záruló szlovákiai Európa-liga-selejtező után. Kollégája, a pozsonyiakat irányító Vladimír Weiss szerint igazságos végeredmény született a második forduló első mérkőzésén.

„Kis előnyhöz jutottunk, de még csak a párharc első félidején vagyunk túl. Ez az egy egyes döntetlen azért is remek eredmény, mert a Slovan bizonyította, hogy nagyon jó csapat. A játékosaimmal maximálisan elégedett vagyok, mert végrehajtották, amit kértem tőlük” – nyilatkozta a Slovan elleni meccs után Paulo Sousa.

SZAVAZÁS

Továbbjut-e a Videoton a Slovan Bratislava ellen az El-selejtezőben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A csapat egyre érettebb, és jól reagál a különböző játékhelyzetekre. Átérzik a fiúk, mikor kell felpörgetni a játékot, mikor kell esetleg lassítani. Remekül felismerik, mikor mire van szükség, és ennek köszönhető ez az eredmény – kommentálta a találkozó kimenetelét a Videoton vezetőedzője. – Természetesen azzal a céllal léptünk pályára, hogy győzzünk, és kis szerencsével el is érhettük volna, de nagyon keményen dolgoztunk, éretten futballozott a csapat, ezért elégedett lehetek. A meccs kielemzése után persze a visszavágón még javulni szeretnénk a továbbjutás érdekében.”

„Az eredmény is azt mutatja, hogy a Slovan semennyivel sem volt jobb nálunk, azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk. A párharc abszolút nyitott, ám most már nagyobb esélyünk van a továbblépésre. Természetesen a visszavágóra is megfelelően fel kell készülnünk, hiszen a Slovan jó csapat” – nyilatkozta a Videoton csatára, Torghelle Sándor, aki csereként a 75. percben állt be.

„Szerintem mindenképpen továbbjutunk. Voltak periódusai a meccsnek, amikor a Slovan nyomott, de volt, amikor mi támadtunk többet. Különösebb meglepetést nem okoztak a hazaiak, jól játszottunk” – tette hozzá Gyurcsó Ádám, a Vidi középpályása, aki kezdőként kapott lehetőséget, és a 80. percig a pályán lehetett.

„Az eredmény igazságos. A játékosaim jól játszottak, dicséretet érdemelnek, sajnálhatjuk azt a kihagyást, amely miatt nem sokkal a vezetés megszerzése után gólt kaptunk, és így nem tudtunk győzni” – értékelt Vladimír Weiss.

„A két együttes kitűnően olvasta egymás játékát, ennek a következménye a döntetlen, de a jövőt illetően bizakodóak lehetünk, mert megvan a csapatban mindaz, ami a jó eredményekhez szükséges. A visszavágót tekintve az egy egy nem kedvező, ám a jövő héten a Videotonra nehezedik majd nagyobb nyomás, és szerintem idegenben is meglesznek a helyzeteink” – tette hozzá a szakember.

„A Videoton nagyszerű csapat remek játékosokkal, és most tekintsünk el attól, hogy háromszor akkora a költségvetése, mint a Slovannak. Ambiciózus fiatal tréner vezeti a gárdát, számomra meglepetés, hogy a Debrecen lett a magyar bajnok, és nem a Videoton” – nyilatkozta a Slovan vezetőedzője újságírói kérdésre a fehérvári együttesről.

SLOVAN BRATISLAVA –VIDEOTON 1–1

ELÉGEDETTEK VAGYUNK AZ EREDMÉNNYEL - GYURCSÓ ÁDÁM

EMLÉKEZTETŐ – EURÓPA-LIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SLOVAN BRATISLAVA (szlovák)–VIDEOTON FC 1–1 (1–1) – online tudósítás
Pozsony, 6248 néző. V: Alekszej Nyikolajev (Averjanov, Barisnyikov) (mindhárman oroszok)
SLOVAN: Kovác – Bagayoko, Gorosito, Pauschek, Luksík – Halenár (Szarka, 86.), Kladrubsky (Sabo, 66.), Grendel (Mészáros, 79.) – Sebo, Milinkovics, Peltier. Vezetőedző: Vladimír Weiss
VIDEOTON: Bozsovics – Brachi, Vinícius, Caneira, Stopira – Mitrovics, Tóth B. (Szekeres A., 88.) – Gyurcsó (Walter Lee, 80.), Sándor Gy., Filipe Oliveira – Nikolics (Torghelle, 75.). Vezetőedző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Sebo 26., ill. F. Oliveira 30.
Sárga lap: F. Oliveira 33., Gyurcsó 64.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik