Egy kis
Egy kis „futbalett": Gera kulcsszerepet játszott a Fulham sikerében (Fotó: Action Images)

„Szerencsés voltam, sok jó labdát kaptam a társaktól, így könnyebb volt a dolgom. Imádom az európai kupamérkőzéseket, nagyon szeretem az ezzel járó kihívásokat" - nyilatkozta a Fulham vezető gólját szerző, gólpasszt is adó Gera Zoltán a londoni csapat hivatalos honlapjának.

„A gól után a Sahtar átvette az irányítást, nem tudtuk megtartani a labdát, de rendkívül erős csapatról van szó. Nagy nyomás alá helyeztek minket, de a második félidőben megint elkaptuk a fonalat, és jobban kezdtünk játszani. Hodgson a szünetben csak annyit mondott, hogy így tovább – ha türelmesek maradunk, és nem kezdünk rohanni, akkor a Sahtar nem tudja kihasználni a réseket a védelemben. Betartottuk az utasításokat, és a második félidőben jobban futballoztunk" – tette hozzá.

 


 

Gera – Roy Hodgson menedzserhez hasonlóan – kiemelte a második gólt szerző Bobby Zamora szerepét a Fulham sikerében.

„Bobby óriási önbizalommal játszik, nagyon erős és gyors, minden védőt megizzaszt. Remélem, tartani tudja a jó formáját, mert a Premier League egyik legjobb csatárává vált. Hogy mit várok a visszavágón? A győzelem szép, de nem a legjobb az eredmény, mert az ukránok nagyon fontos idegenbeli gólt szereztek. Úgy gondolom, jó helyzetből várják a visszavágót, de megpróbáljuk ugyanazt a teljesítményünket nyújtani, mint most, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég" – mondta.

Roy Hodgson elégedetten értékelt a lefújás után.

„Nagyon jó csapatot győztünk le, és ha az első itteni idényemben azt mondja valaki, hogy néhány év múlva megverjük a Sahtart, azt hittem volna, szórakozik velem. Nagyon büszkék vagyunk a teljesítményünkre, ez a klubtörténet egyik legszebb európai kupameccse volt. Bobby Zamora szenzációsan játszott és gyönyörű gólt lőtt, ráadásul nemcsak befejezi a támadásokat, de remekül alakít ki helyzeteket is” – nyilatkozta.