Sok szurkoló kísérte el Monacóba Dibusz Déneséket a csütörtöki meccsre, de nem mindenki jutott még haza közülük (Fotó: fradi.hu)

 

 

„Már tegnap tisztában voltunk vele, hogy sztrájk lesz, mert a meccsen is többen mondták, hogy törölték a járatukat. Ez a bécsi járatra vonatkozott. Ennek ellenére mi az utolsó pillanatig reménykedtünk benne, hogy a miénket nem fogják törölni. Tegnap este, amikor néztük, még csodálkoztunk is rajta, hogy a mi járatunk tartja magát, aztán ma délelőtt 11-kor jött a hideg zuhany, hogy nem megyünk haza" – nyilatkozta az Origónak pénteken Csányi Dienes Andrea, az egyik Monacóban ragadt Fradi-drukker.

Franciaországban a légiforgalmi-irányítók azért léptek sztrájkba pénteken, hogy magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket harcoljanak ki, ám a sok járattörlés többek között a Fradi-drukkerek egy részét is kellemetlenül érinti. A cikk azt is hozzáteszi, hogy a járattörlés után a kint ragadt magyarok nem sok segítséget kaptak a Wizz Airtől. A légitársaság állítólag értesítést küldött, hogy két nappal később, vagyis vasárnapra lehet átfoglalni, ám a legtöbben Olaszországon át tervezik a hazajutást, vagy legalábbis maradnak a hét végéig, amíg véget ér a sztrájk.