FTC: A Puskás Aréna felé tartunk – Kubatov Gábor

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.11.19. 12:50
null
Lehetőségnek látja a játékosok eladását Kubatov Gábor (Fotó: Nemzeti Sport)
A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor a Hír TV-nek adott interjújában beszélt a Liu fivérek országváltásáról, az Újpest elleni 6–0-ás sikerről, Szalai Ádám szerződtetésének lehetőségéről és a labdarúgócsapat tavaszi Európa-liga-szerepléséről is.

 

„Ez egy gigantikus klub, sokan csak a labdarúgást látják, de van egy BL-győztes vízilabdacsapatunk, egy Európa-kupa-győztes kézilabdacsapatunk, olimpiai bajnokaink vannak téli és nyári versenyeken is” – kezdte Kubatov Gábor a Hír TV-nek adott interjúját.

„Elsősorban hazánknak veszteség – mondta a Liu testvérek országváltásárólszerintem ez egyetlen dolgon múlt, hogy a szövetségnek nem sikerült megegyezni az edzőjükkel. A Fradi mindent megtett, próbáltunk közbelépni, kommunikálni, de a szövetség úgy döntött, hogy az ő edzőjüket nem fizeti tovább. Nem mentem bele mélyebben, hogy mi ennek az oka, csak fájdalmas. Két nagyon jó gyerekről van szó.”

Az elnök az őszi menetelésből az újpesti 6–0-s győzelmet emelte ki.

„Annak idején, amikor Újpesten minket elküldtek egy hatossal haza, az Újpest vezetői átnevezték a stadionmagazinjukat 6–0-ra, azt gondoltam, ez a sporthoz méltatlan. Azóta vágytam arra, hogy arassunk ellenük egy nagy különbségű győzelmet, most ezt a jóisten megadta, hogy pont 6–0-ra tudtuk őket megverni. A kollégáimat megkértem, hogy semmiképpen ne csináljanak ilyeneket, ezzel jó példát tudunk mutatni minden sportvezetőnek.”

A játékosmozgásokról Kubatov elmondta, ez mindig egy lehetőség a klub számára.

„Szükségünk van arra, hogy elvigyenek tőlünk játékosokat. Hogy jönne hozzánk egy játékos, hogyha nem tudna továbblépni egy erősebb bajnokságba? Amikor elvisznek egy játékost én lehetőségként tekintek rá, hogy az érte kapott pénzt majd vissza tudjuk forgatni, nem vagyok megijedve attól, hogy elvisznek valakit.”

„Ádámot, mint embert rendkívüli módon szeretem, főleg azért, mert látom, hogy a futball utáni életét is fölépítette. Sok sportolónak jó példát mutat ezzel – felelte a Szalai Ádám szerződtetésével kapcsolatos kérdésreŐ már a pályafutása végén van. Én nem vagyok benne biztos, hogy a Fradin segíteni tudna egy ilyen csatár.”

Korábban felmerült, hogy a Fradi – a 2020-as Bajnokok Ligája csoportmeccsekhez hasonlóan – a Puskás Arénában játszaná hazai meccsét az El-nyolcaddöntőben.

„Még nem született döntés, de a Puskás felé tartunk. A bérleti díjról kell egy jó megállapodást kötni, és talán le tudjuk ott játszani az elmúlt évtizedek legfontosabb meccsét vagy meccseit, én reménykedem, hogy nem csak egy meccset játszunk ott. Három párharcra vagyunk a döntőtől és úgy ülök itt, hogy kaphatunk bárkit, akár tovább is juthatunk, én a döntőbe vágyom. Lehet, hogy nevetni fognak, mint ahogy nevettek, amikor azt mondtuk, hogy mi csoportkörbe akarunk jutni. Orosz Pált elnevezték Csoportkör Pálnak, mert mindig ezt mondogatta, most már átnevezték Kupatavasz Pálnak. Azt szeretném, hogy a Ferencváros Európa egyik meghatározó csapata legyen.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik