Frankfurt: „Büszkék vagyunk arra, hogy mi képviselhetjük Németországot”

Vágólapra másolva!
2019.04.19. 16:21
null
Frankfurti örömünnep a Benfica elleni továbbjutás után (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Frankfurt 2–0-ra legyőzte a Benficát a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján, így kétgólos hátrányt ledolgozva bejutott a legjobb négy közé. A frankfurtiak 39 év után kerültek be ismét nemzetközi kupa elődöntőjébe, valamint egyedüli német csapatként maradtak talpon a nemzetközi porondon. A hatalmas sikert követően eksztázisban értékeltek a játékosok és a vezetők is.

 

A frankfurtiak vezetőedzője, Adi Hütter maximálisan elégedett volt csapatával, de már a Chelsea elleni elődöntőre is előretekintett.

Tökéletes este volt, a Benfica mindent megtett, hogy gólt szerezzen, de mindent ki tudtunk védekezni, és megérdemeltük a győzelmet. Nagyon jó egyéni teljesítményeket láttam a pályán, taktikailag remekül helyt álltunk. Az elődöntőben a Chelsea-vel találkozunk, a párharcban az angolok a favoritok, de mindent megteszünk ellenük is.

A Frankfurt második gólját szerző Sebastian Rode személyes sikerként is elkönyvelheti a tegnap estét. A Bayern München korábbi játékosa a Borussia Dortmundtól szerepel kölcsönben a frankfurtiaknál, mivel Lucien Favre nem igazán számolt vele a sárga-fekete csapatnál. A korábban sérüléseivel rengeteget bajlódó középpályás legutóbb 2016 szeptemberében volt eredményes tétmérkőzésen akkor még a Darmstadt ellen 6–0-ra megnyert összecsapáson talált be.

Annyira örülök, hogy visszatérhettem a pályára. Végre kijött számomra a lépés, és be tudtam találni. Bevallom, kis szerencse is kellett hozzá, de pontosan tudtam, mit kellett csinálnom. Sok mindent éltem meg karrierem során, ez most egy boldog pillanat számomra.”

Danny da Costa, a csapat angolai származású német védője elárulta, hogy a meccs előtt a csapat vezetőedzője, Adi Hütter elmondta: csak tökéletes mérkőzéssel juthatnak tovább. A 25 éves játékos szerint őrület, hogy csupán két döntetlenjük és egy vereségük van a sorozatban, a többi mérkőzést mind megnyerték.

Büszkék vagyunk arra, hogy mi képviselhetjük Németországot. Most mi vagyunk azok, akikért keresztbe kell tartani az ujjaikat az embereknek, értünk kell izgulniuk. Persze, egyre nehezebb dolgunk lesz, a következő ellenfél a Chelsea, de ez még több izgalommal tölt el minket.” – nyilatkozta Fredi Bobic, elnökségi tag, majd megjegyezte, hogy senki sem akar hazamenni, ki akarják élvezni ezt a sikert.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Napoli (olasz)–Arsenal (angol) 0–1 (Lacazette 13.)
Továbbjutott:
az Arsenal, két győzelemmel,3–0-s összesítéssel

Valencia (spanyol)–Villarreal (spanyol) 2–0 (Latorre 13., D. Parejo 54.)
Továbbjutott: a Valencia, két győzelemmel,5–1-es összesítéssel

Eintracht Frankfurt (német)–Benfica (portugál) 2–0 (Kosztics 37., Rode 67.)
Továbbjutott: a Frankfurt, 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

Chelsea (angol)–Slavia Praha (cseh) 4–3 (Pedro 5., 27., Deli 10. – öngól, Giroud 17., ill. Soucek 26., Sevcík 50., 55.)
Továbbjutott: a Chelsea, két győzelemmel,5–3-as összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Arsenal (angol)–Valencia (spanyol)
Eintracht Frankfurt (német)–Chelsea (angol)
Meccsnapok: május 2. és 9.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik