2006 júniusában, az UEFA-kupa első fordulójában az Újpest frissen kinevezett vezetőedzőjével, Bicskei Bertalannal a sehol sem jegyzett liechtensteini Vaduzt kapta ellenfélként.

A csapat csatárcsillaga, Kovács Zoltán a meccs előtt a sportnapilapban szépen felmondta a kötelező szöveget: „Komolyan vesszük a Vaduz gárdáját, nem becsüljük le az ellenfelet, nem leszünk nagyképűek”. Sőt, még arról is szó esett az interjúban, hogy ha nem tud otthon nagy különbséggel nyerni a csapat, hanem adott esetben csak két góllal, máris támadások érhetik az együttest.

Nos, ezek után a Vaduz 4–0-ra nyert a Szusza Ferenc Stadionban a Balajcza – Vermes, Böjte, Vanczák, Völgyi – Tóth B., Erős K. – Freud (Kőhalmi, 58.), Sándor Gy. (Vituska, 66.), Tóth N. – Kovács Z. (Szőke, 75.) összeállításban szereplő Újpest ellen. A második gól után a Megyeri úti közönség folyamatosan szidta Bicskeit, és Mészöly Géza nevét skandálta. „Ilyen kínos pofont még soha nem szenvedett el a magyar futball. Tragikusan gyenge játék, arcpirító szégyen, semmilyen taktika, harmatos támadójáték” – fogalmazott a Nemzeti Sport, amely „Gyalázat!” szalagcímmel jelent meg. És a friss hírrel: Bicskei Bertalan máris lemondott!

A 15 évvel ezelőtti kínos történet elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!