Európa-liga: zárt kapus lehet a Lazio-Stuttgart meccs

Vágólapra másolva!
2013.02.26. 10:50
Valószínűleg zárt kapus mérkőzés lesz a Lazio–Stuttgart összecsapás az Európa-liga nyolcaddöntőjében. A római klubot az előző körben a Mönchengladbach elleni mérkőzésen bepanaszolta az UEFA ellenőre a szurkolók rasszista viselkedése miatt, és mivel ez már a negyedik alkalom, súlyos szankció várható az olaszokkal szemben.

Az égszínkékek ultrái ellen a csoportkörben a Tottenham elleni hazai és idegenbeli mérkőzést, valamint a Maribor elleni szlovéniai találkozót követően is panaszt emelt az UEFA ellenőre az antiszemita megnyilvánulások miatt. A maribori meccs után a Lazio megkapta a zárt kapus meccsre vonatkozó szankciót, amelyet a következő hasonló esetig felfüggesztettek.

Rómában a stadionon kívül is konfrontálták a Mönchengladbach szurkolóit, akik közül hármat megkéseltek. A stadionon belül a rasszista jelszavak mellett a pályára dobott görögtüzek miatt tett panaszt az ellenőr, aki rendezési hiányosságokkal vádolja a klubot.

Az UEFA fegyelmi bizottsága szerdán ülésezik, ekkor válhat hivatalossá a stadion kapuinak bezárása a párharc március 14-i visszavágóján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik