Szon Hung Minék ismét a Puskás Arénában? (Fotó: Szabó Miklós)

 

 

José Mourinho, a londoniak menedzsere a sorsoláson úgy nyilatkozott a március 11-ei első mérkőzéssel kapcsolatban, tetszik neki a horvát helyszín, ahol játszhatnak, ráadásul abban is biztos, hogy a horvát labdarúgók képességeit ismerve igencsak jó összecsapásra lehet kilátás.

„A horvát futball tele van tehetségekkel, Horvátország igazi futballország! És nem vár ránk hosszú utazás, Horvátország nincs messze. Szóval nagy pozitívan tekintek a párharc elé, a legfontosabb, hogy bejussunk a negyeddöntőbe" – idézte Mourinhót a BBC.

Igen ám, de a horvát hatóságok január óta, a koronavírus miatt különös kockázatúnak soroltak be bizonyos államokat, köztük Nagy-Britanniát, a koronavírus mutánsának terjedése miatt – a különös kockázatot jelentő országok esetében korlátozták a horvátországi beutazást. Ezért nincs kizárva, hogy Zágráb helyett új helyszín után lesznek kénytelenek nézni a csapatok – erről már a horvát sportske.jutarnji.hr írt.

A cikk hangsúlyozza, a végső döntést az UEFA mondhatja ki, ugyanakkor Budapestet is felsorolják azon városok között, melyek az elmúlt hetekben, semleges helyszínként nemzetközi kupameccseknek adtak otthont. A Tottenham például az El előző fordulójában 4–1 nyert a Wolfsberg ellen a Puskás Arénában. 

A magyar fővárosnak remek referenciái vannak az európai kupameccsek „vendégül látásában”, hiszen a Bajnokok Ligájában az RB Leipzig–Liverpool és a Mönchengladbach–Manchester City mérkőzésnek is otthont adhatott. Ezek után nem lenne meglepetés, ha Budapest ismét szóba kerülne lehetséges helyszínként. 

Az Európa-liga programjában ráadásul más változás is történhet, hiszen a visszavágót, vagyis a Tottenham–Dinamo meccset ugyanúgy március 18-án rendeznék Londonban, mint az Arsenal–Olympiakosz meccset (az UEFA szabályai szerint egy városban, illetve 50 kilométeren belül nem lehet két mérkőzést rendezni egyazon napon, ha a klubok ezt az idény elején kérték). A horvát portál szerint elképzelhető, hogy emiatt még a pályaválasztói jogokat is felcserélnek valamelyik párosításban.