Európa-liga: harmincezer új klubtag a címvédő Frankfurtnál

Vágólapra másolva!
2022.12.23. 16:24
null
Peter Fischer örülhet (Fotó: Getty Images)
Az idén harmincezer új taggal bővült a labdarúgó Európa-ligában címvédő Eintracht Frankfurt, amelynek így már több mint 120 ezer klubtagja van.

 

„A 2022-es év több tekintetben is történelmi volt. Tavasszal ünnepeltük a százezres taglétszámot, most pedig már 120 ezernél tartunk. Ez egy hihetetlen és csodálatos karácsonyi ajándék számomra elnökként” – szögezte le Peter Fischer, a klub első embere. Az elnök elismerte: az egyesület zászlóshajója a második számú kontinentális futballsorozat legutóbbi kiírásának bajnoka, amely a legtöbb szurkolót vonzza be. A trófea májusi megszerzése a klub legnagyobb sikere azóta, hogy 1980-ban megnyerte az akkor még UEFA Kupa néven futó sorozatot. A futballcsapat az El-győzelemnek köszönhetően a jelenlegi szezonban a Bajnokok Ligájában indulhatott, ahol a csoportkört sikerrel véve a legjobb 16 között játszhat majd az olasz pontvadászat listavezetője, a Napoli ellen.

Az egyesület pénteki bejelentése szerint 12 hónapra vetítve a harmincezer új tag rekordot jelent a klub történetében.

„Ugyanakkor különösen büszke vagyok arra, hogy folyamatos fejlődés tapasztalható az aktív sportolás terén is” – utalt az elnök arra, hogy a tagok tíz százaléka nemcsak szurkoló, de maga is űzi a klub által kínált több mint 50 sportág valamelyikét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik