Több mint 10 ezer néző előtt két gólig jutott a Debrecen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 17:50
null
A DVSC kettős győzelemmel jutott tovább (Fotó: dvsc.hu)
Az idegenbeli 5–0-s siker után a Debrecen odahaza – 12 000 néző előtt – 2–0-ra verte meg a San Marinó-i La Fioritát a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörében. A magyar csapatra a fehérorosz Torpedo Zsogyino vár a következő fordulóban. A Lokira a fehérorosz Torpedo Zsodino vár a következő körben. 

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
DEBRECENI VSC-TEVA–LA FIORITA (SAN MARINÓ-I) 2–0
(Tisza 41., Holman 51.)
Továbbjutott:
a Debreceni VSC, 7–0-s összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

TOVÁBBI MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ MÉRKŐZÉSEK
ZARIA BALTI (moldovai)–VIDEOTON 2–0
Tj: a Videoton, 3–2-es összesítéssel
MTK–FK AKTOBE (kazah) 2–0
Tj: az MTK, 3–1-es összesítéssel
EL-ADATBANK A 1. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYÉVEL, ÉS A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSÁVAL – ITT!

Olyannyira eldőlt az első mérkőzésen a Debreceni VSC–La Fiorita párharc, hogy a hajdúságiak vezetői úgy döntöttek, ingyenessé teszik a belépést a visszavágóra. Amelynek ötgólos előnyből vágott neki a nyáron kissé meggyengülő, most pár sérültet is nélkülöző magyar csapat, ráadásul a 12 ezer néző között helyet foglalt az Ultras Debrecen 1994 csoportja is. Az ultrák meglepetten látták, hogy két vendéghelyzettel indult a mérkőzés, de szép lassan helyreállt a világ rendje, csak éppen a rengeteg helyzetből sokáig nem akart megszületni az első gól – aztán a szünet előtt Tisza Tibor megtörte végre a jeget. 1–0

A fordulás után Holman Dávid remek góllal jeleskedett (2–0), ez végképp elvette a látogatók kedvét a mérkőzéstől, de az újabb hazai találatokra hiába várt a szépszámú közönség, mivel a magyar csapat csak ziccerekig, egy kapufáig és egy lécen csattanó lövésig jutott.

Ahogyan az első mérkőzés után mondta Kondás Elemér, a Loki mestere: osztálykülönbség van a két csapat között. Az biztos azonban, hogy a következő körben a fehérorosz Torpedo Zsogyino már jóval rágósabb falat lesz.

„Nem vagyok boldog, mert rengeteg helyzetet kihagytunk, és lassabban játszottunk, mint kértem. Lehetett volna most is öt a különbség, ha koncentráltabbak vagyunk a kapu előtt. Ezen a mérkőzésen lehetőséget tudtunk adni Szatmári Csabának, aki jól mozgott, Korhut Misinek, aki most jött vissza a válogatottól, kint keveset játszott, meccsterhelésre van szüksége, mert jövő héten a fehéroroszok ellen nagyon nehéz dolgunk lesz. Az új igazolásokat is pályára küldtük, ami azért jó, mert így szokni tudják a közeget, a stadiont. Sokkal jobb így játszani, hogy ilyen sokan kilátogattak. Ezért is vagyok bosszús, hogy nem rúgtunk több gólt. Reméljük, jövő héten is kijönnek a szurkolók, és segítik a csapat szereplését” – értékelt Kondás Elemér, a hajdúságiak vezetőedzője a dvsc.hu-nak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik