Dzsudzsákék dermesztő hidegben nyertek jó meccsen a Pana ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 16:52
null
Nehezen bár, de sikerült feltörni a görög védelmet a Dinamónak (forrás: Reuters)
Az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva az első félidőben hátrányba került a Panathinaikosz ellen, de a másodikban sikerült a fordítás, így továbbra is százszázalékos a már biztosan továbbjutott orosz csapat.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
2014. november 27., csütörtök
E-CSOPORT
Dinamo Moszkva (orosz)–Panathinaikosz (görög) 2–1 (Vainqueur 55., Ionov 61., ill. Berg 14.)

A csoport állását itt tekintheti meg!

Úgy tűnt, tét nélküli focizgatásra gyűlik össze a Dinamo Moszkva és a Panathinaikosz csapata, hiszen az Európa-liga E-csoportjában már a meccs előtt tudni lehetett, hogy a hazaiak továbbjutottak, a vendégek pedig kiestek.

Ennek ellenére igen parázs találkozót láthatott a helyszínen az a sok ezer szurkoló, aki a farkasordító hideg ellenére kilátogatott a Himki-arénába.

Gyorsan megszerezhette volna a vezetést a hazai csapat, de Kurányi lövése a kapufáról jött ki, viszont a 14. percben a Panathinaikosz került előnybe. Nano ívelt balról középre, Samba elszámította a labda ívét, Berg volt szemfüles, és 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt. 0–1

A gól meglepte a Dinamót, sokáig nem is tudtak mit kezdeni a görögökkel, így a következő negyedóra erős gyürkőzéssel telt. A félidő utolsó harmadára ismét megélénkült a játék, és egyre többször került veszélybe a Panathinaikosz kapuja, de sikeresen tartották az előnyt.

A második félidőre egy nagyon motivált Dinamo Moszkva jött ki a pályára, amely valósággal a kapuja elé szögezte a görögöket. Sokáig remekül védekeztek a vendégek, és olykor még veszélyes ellenakciókra is futotta az erejükből, de az egyre erősebb nyomásnak nem tudtak ellenállni, és rövid időn belül fordított az orosz csapat.

Előbb az 55. percben Vainqueur nagy cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, majd ballal lőtt is, a lövése megpattant Triantafilopuloszon, ez becsapta Kocoliszt, és a labda a hálóba vágódott. 1–1

Az egyenlítés után sem állt le a Dinamo, és a 61. percben megszerezte a vezetést. Ionov szerzett labdát a görögök tizenhatosának előterében, betört a büntetőterületre, majd 9 méterről szépen lőtte el Kocolisz mellett a második moszkvai gólt. 2–1

Nagyon pörögtek a hazaiak, Valbuena kapufát lőtt, Kuranyi százszázalékos helyzetben lőtt mellé, és csak nem jött össze a harmadik gól. Az utolsó tíz percre bejött Dzsudzsák Balázs is, de maradandót már nem tudott alkotni, hiszen ekkor már látszott, ezt a meccset nyeri a Dinamo.

Ezzel az oroszok továbbra is pontveszteség nélkül menetelnek, a görögök pedig jól küzdöttek, de ez csak a szoros vereséghez volt elég, mert bár az eredmény szoros meccset sejtet, a Dinamo akár több góllal is nyerhetett volna. A vége 2–1, a moszkvai D-betűsök továbbra is százszázalékosak.

AZ ÁLLÁS
1. Dinamo Moszkva 5 5 0 0 8–3 +5 15
2. PSV 4 2 1 1 5–4 +1 7
3. Estoril Praia 4 1 0 3 3–4 –1 3
4. Panathinaikosz 5 0 1 4 5–10 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik