Európa-liga: az UEFA kizárással fenyegette a Twentét az orosz télben

Vágólapra másolva!
2011.02.18. 17:07
Címkék
A holland bajnok Twente elnöke felháborodását fejezte ki amiatt, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei megfenyegették klubját: kizárják az Európa-ligából, ha a rendkívül hideg időjárásra hivatkozva nem játssza le mérkőzését a Rubin Kazany ellen. A csütörtöki moszkvai meccs a Twente 2–0-s győzelmét hozta.

„Nem számít, hogy Bajnokok Ligája- vagy Európa-liga-mérkőzésről van szó, nyerünk tíz góllal vagy veszítünk ugyanannyival: ilyen körülmények között nem lett volna szabad játszani, hiszen már-már a futballisták élete forgott kockán" – idézi a sovsport.ru a holland klub rendkívül felháborodott elnökét, Jan van Halstot, akit az UEFA képviselőjének hozzáállása bosszantott fel csak igazán.

„Amikor jeleztük, hogy legszívesebben nem játszanánk, hároméves kizárással fenyegettek meg minket. Az UEFA szavakban megköveteli egymás kölcsönös tiszteletét, ám a valóságban semennyire sem tiszteli a futballistákat" – folytatta az elnök, aki arra a korábbi UEFA-állásfoglalásra hivatkozott, mely szerint mínusz 15 fokosnál hidegebb időben nem szabad mérkőzést rendezni.

A Twente delegációja –17.6 Celsius-fokot mért, míg a mérkőzésnek otthont adó moszkvai Luzsnyiki-stadion hőmérője –14.2 fokot mutatott a kezdés előtt. Az estére várt –25 fok miatt a mérkőzés kezdési időpontját délután háromra hozták előre.

A Twente végül 2–0-ra győzött, így kedvező helyzetben várja a jövő heti visszavágót, ennek ellenére hivatalosan panaszt tesz az UEFA-nál a történtek miatt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik