Aubameyang-dupla, fordított és negyeddöntős az Arsenal!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 20:51
null
Aubameyang gólöröme a harmadik találat után (Fotó: AFP)
Hibátlanul zárták a kupahetet az angol klubok: a Chelsea után az Arsenal is továbblépett az Európa-liga nyolcaddöntőjéből, köszönhetően annak, hogy hazai pályán 3–0-ra, összesítésben 4–3-ra legyőzte a Rennes-t.

„Itthon vagyunk!” – énekelte a népes Rennes-tábor az Emirates Stadionban, az már más kérdés, hogy hiába a hangerő, szenvedély és lelkesedés, az első mérkőzésről 3–1-es előnyt hozó francia csapat negyedórán belül kiesésre állt…

A vendégek gondjai azzal kezdődtek, hogy az 5. percben az első helyzetéből megszerezte a vezetést az Arsenal: Ainsley Maitland-Niles hozta fel a labdát a jobb szélen, Aaron Ramsey elé tálalt, aki az ötös jobb oldalától élesen, laposan keresztbe lőtt a kapu előtt, Pierre-Emerick Aubameyang meg ott állt, ahol kellett, és bele is tette a lábát a passzba (1–0).

Tíz perccel később megint Aubameyang és Maitland-Niles volt a főszereplő: a gaboni csatár visszakapott a bal oldalon egy kényszerítőt, az alapvonalról a hosszúra ívelt, a berobbanó Maitland-Niles pedig remekül a rövid sarokba fejelt (2–0). A kényszerítő után Aubameyang nagyon lesgyanús helyzetben kapta a labdát, de az Európa-ligában nincs VAR, megadták a gólt.

Innentől már az Arsenal állt továbbjutásra, és mintha ez higgasztotta volna le a Rennes-t: a bretonok rendezték soraikat, kiegyenlítettebbé tették a meccset, viszont képtelenek voltak akár egyetlen, góllal kecsegtető akciót is végigvinni a pályán. Legalábbis az első félidőben...

A másodikat aztán igen agresszívan kezdték a vendégek, M'Baye Niang egy átlövéssel telibe kapta a 47. percben a jobb oldali kapufát, jelezve, hogy a Rennes magához tért az első félidei bénultságból. Ahogy telt az idő, az Arsenal-drukkerek egyre kényelmetlenebbül érezhették magukat: a felbátorodó francia csapat a félidő közepére át tudta venni az irányítást és jelentős nyomást fejtett ki a londoniak kapujára. A feszültséget jó néhány kemény (és olykor sportszerűtlen) belépő fokozta.

Unai Emery eleget látott és kettőt cserélt: Alexandre Lacazette és Mesut Özil helyére jött Henrih Mhitarjan és Alex Iwobi. A váltás helyes volta gyorsan beigazolódott: az Arsenal felélénkült és a 72. percben megszerezte a harmadik gólt. Mhitarjan vezényelte a szép akciót, a bal oldalon felfutó Sead Kolasinac elé tálalt, a szélső hátvéd laposan belőtt labdájára pedig Aubameyang érkezett és az üres kapuba lőtt (3–0). Aztán maszkot húzva ünnepelt...

Aubameyang a hajrára fordulva végleg eldönthette volna a továbbjutás sorsát, de egy percen belül kihagyott két nagy helyzetet, csak hogy maradjon izgalom a végére. A sok sárga lappal tarkított összecsapás eredménye 3–0 maradt, az Arsenal tehát fordított és bejutott a legjobb nyolc közé, teljessé téve a tökéletes angol hetet az európai kupákban.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Arsenal (angol)–Rennes (francia) 3–0 (Aubameyang 5., 72., Maitland-Niles 15.)
Továbbjutott:
az Arsenal, 4–3-as összesítéssel.

A TÖBBI PÁLYÁN
Salzburg (osztrák)–Napoli (olasz) 3–1(Dabur 25., Gulbrandsen 65., Leitgeb 92., ill. Milik 14.)
Továbbjutott:
aNapoli,4–3-as összesítéssel.

Dinamo Kijev–Chelsea 0–5
(Giroud 5., 33., 59., M. Alonso 46., Hudson-Odoi 78.)
Továbbjutott:
aChelsea, 8–0-s összesítéssel

FK Krasznodar–Valencia 1–1
(Szulejmanov 85., ill. Guedes 93.)
Továbbjutott:
aValencia, 3–2-es összesítéssel.

Villarreal (spanyol)–Zenit (orosz) 2–1
(Gerard 29., Bacca 47., ill. Ivanovics 91.)
Továbbjutott: a Villarreal, kettős győzelemmel, 5–2-vel

Internazionale (olasz)–Eintracht Frankfurt (német) 0–1 (Jovics 5.)
Továbbjutott: a Frankfurt 1–0-val

Hosszabbítás következik:
Slavia Praha (cseh)–Sevilla (spanyol) 2–2 (Ngadeu-Ngadjui 14., Soucek 46. – 11-esből, ill. Ben Yedder 44. – 11-esből, Munir 54.)
Az első mérkőzésen: 2–2

Benfica (portugál)–Dinamo Zagreb (horvát) 1–0 (Jonas 71.)
Az első mérkőzésen: 0–1.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik