El: Kovácsék és Lovrencsicsék is kiestek - az összes eredmény

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.09. 00:30
null
Michal Hubník gólját ünneplik a Jablonec játékosai – a cseh csapat búcsúztatta Kovács Péteréket (Fotó: Reuters)
Lovrencsics Gergő csapata, a lengyel Lech Poznan a hajrában szerzett két góllal 2–1-re legyűrte a Zalgirist, mégsem jutott tovább a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójából – idegenben szerzett góljával a litván klub lépett a playoffkörbe. Kiesett Kovács Péter csapata, a norvég Strömsgodset is. A Sevilla hatot hintett a Vidit búcsúztató Mladoszt Podgoricának, a Vojvodina parádézott Törökországban. Lejtmenetben a hollandok.

 

A hétvégi bajnoki fordulóban kisebb sérülést szenvedő Lovrencsics Gergő az 54. percben, 0–1-nél lépett pályára csereként, és a végjátékban az ő beadása nyomán került a kapuba a labda az ellenfél védőjéről, Luka Pericről – ezzel a góllal nyert a Lech, de hiába. Rytis Leliuga pontos lövéssel még az első félidőben megszerezte azt a gólt, amelyik továbbjutást ért a litván csapatnak.

A DVSC-t kiejtő Strömsgodset nehéz helyzetbe került a Jablonec elleni meccs elején, hiszen Michal Hubník találata után a hazai meccs győzelme után igazán kényelmes helyzetben érezhette magát a cseh csapat, ráadásul a norvég együttes játékából ezúttal hiányzott az átütőerő. Legalábbis erre utal, hogy a 71. percig képtelen volt egyenlíteni a Godset. A csereként beállt Ola Kamara gólja hozta meg az áttörést, a hazaiak azonban csak tíz percig reménykedhettek a ráadás kivívásában, Ondrej Vanek pontot tett a továbbjutót kereső válasz végére, Karel Piták pedig még egy kegyelemdöfést is bevitt a 90. percben: a Jablonec kettős győzelemmel lépett tovább. Kovács Péter kezdőként 65 percet játszott az összecsapáson.

TÖRÖKORSZÁGBAN ROBBANTOTT A VOJVODINA, KIÜTÖTTÉK A MLADOSZT PODGORICÁT

A korábban a Budapest Honvédot kettős győzelemmel búcsúztató Vojvodina a főtábla kapujába ért: a Bursasport 5–2-es összesítéssel ütötte el a további küzdelmektől. Pedig az első meccs 2–2-es döntetlenje után inkább a török csapat tűnt esélyesebbnek, ám az újvidékiek a második meccsen rendkívül hatékonyak voltak, a Honvéd elleni első meccsen is villogó Abubakar Oumaru már a 9. percben megszerezte a vezetést, és végül 3–0-ra gázoltak idegenben a szerbek.

Véget ért azonban a Mladoszt Podgorica menetelése, igaz, ez nem meglepetés: a Sevilla a hazai 3–0 után idegenben kiütéses, 6–1-es verést mért az eddig remekül helytálló, a visszavágó első félidejében viszont teljesen összezuhanó montenegróiakra.

A RUBIN REMEK TEMPÓBAN HALAD, MEGSOROZTA ELLENFELÉT A SAINT-ÉTIENNE

A Swansea-nak az is belefért a malmői 
visszavágón, hogy kimaradjon néhány helyzet
A Swansea-nak az is belefért a malmői visszavágón, hogy kimaradjon néhány helyzet

Nem engedte ki kezéből az idegenben kibrusztolt előnyt az orosz Rubin Kazany. César Navas közelről korán megszerezte a vezetést a dán Randers ellen, a finn állampolgárságú Roman Eremenko a hajrában bombázta be a második gólt. A Chelsea elleni – a győzelem ellenére kiesést eredményező – tavaszi negyeddöntő-visszavágót is beleszámítva ez volt a Rubin egymást követő ötödik győzelme az Európa-ligában.

A magasabb UEFA-besorolású országok többi csapata közül nyert és elbúcsúztatta skót ellenfelét a másik orosz klub, a Kubany Krasznodar. A francia Saint-Étienne másodszor is alaposan eltángálta moldovai riválisát, az angol Premier League-et képviselő walesi Swansea City beérte az első meccs fölényes megnyerésével, és a portugál Estorilt sem érte kellemetlen meglepetés, igaz, továbbjutásához az is kellett, hogy Avi Szofer, a Hapoel Ramat Gan védője a 10. percbeli szabálytalanságával piros lapot és büntetőt hozzon össze.

Apropó, izraeli csapatok! Nemcsak a Ramat Gan esett ki ígéretes idegenbeli döntetlen után, hanem a Hapoel Tel-Aviv is, amely pedig még vezetett is a román Pandurii ellen. A Maccabi Haifa ellenben magabiztos győzelemmel jutott tovább.

Vissza a nagyokhoz: a német Stuttgart két döntetlennel szenvedte tovább magát, Hollandia pedig máris elveszített két csapatot (korábban az Utrechtet, most a Vitesse-t – ez utóbbi drámáját lásd lejjebb). Az Udinese ugyanakkor könnyedén lépett túl a Siroke Brijegen, és a visszavágón is fölényes sikert aratott, miután megnyomta az utolsó perceket.

ALBÁN TOVÁBBJUTÁS UKRAJNÁBAN, LUXEMBURGI KITARTÁS A TIZENEGYESEKIG

Kisebbfajta szenzáció Ukrajnából: a Metalurh Doneck ugyan legyőzte 1–0-ra az albán Kukësit, továbbjutnia mégsem sikerült. A tavaly tavasszal még az albán második vonalban vitézkedő – és csütörtökön Ukrajnában egy kivétellel csupa albán labdarúgót bevető – Kukësi úgy tudta kihúzni a számára üdvös 1–0-val a donecki meccset, hogy az utolsó negyedórában emberhátrányban játszott.

Ritka alkalom, hogy egy azerbajdzsáni csapat kettős győzelemmel búcsúztasson el egy svéd riválist. Két csütörtöki brazil gól következtében most ez is megtörtént, a Qarabag Agdam kiejtette az előző körben nagy fordítással talpon maradó Geflét.

A meglepetések sora folytatható: a nagy múltú Hajduk Split másodszor is kikapott a grúz Dila Goritól, így kiesett. A Grúziában megrendezett mérkőzést Bognár Tamás vezetésével magyar bírói stáb felügyelte.

És a nagy majdnem... A luxemburgi Differdange egy hete tisztes vereséggel tért haza a norvég Tromsö otthonából, és a visszavágó második félidejének elején ledolgozta a minimális hátrányt. A gólszerző „természetesen" az Európa-liga idei szezonjában korábban öt gólt szerző, azaz a csapat menetelésében oroszlánrészt vállaló marokkói Omar er-Rafik volt Yannick Bastos mesés passza után. Sem a rendes játékidő hátralévő részében, sem a hosszabbításban nem született újabb gól, a döntés a tizenegyesekre maradt. Az első norvég lövő, Thomas Drage rögtön hibázott, az első luxemburgi, Gauthier Caron betalált, ám a csoda eddig tartott: az északiak innentől nem rontottak, a hazaiak viszont kétszer is – a csapatkapitány Philippe Lebresne az utolsó sorozatban, továbbjutott a Tromsö...

ELBÚCSÚZTAK A SZLOVÁK CSAPATOK, VILLOGTAK A ROMÁNOK


Keserűen alakult a csütörtök szlovák forgatókönyve: a Zilina és a Trencín számára egyaránt kieséssel ért fel a döntetlen, így már Szlovákiának sincs csapata versenyben. A szlovák bajnokságban még veretlen zsolnaiak Jaroslav Mihalík révén a 85. percben egyenlítettek a Rijeka ellen, sőt a horvátok csapatkapitánya, Dario Knezevic kiállítása miatt az utolsó percekre emberelőnybe kerültek, de nem sikerült újabb gólt szerezniük. A trencséniek a hazai vereség után kétszer is vezettek Romániában, ám a forgószélszerű, négy gólt hozó hajrának csak a hazaiak örülhettek.

A románok amúgy a szlovákokkal (és a mieinkkel) homlokegyenest teljesítenek a nemzetközi kupákban: az Astra Giurgiu csatlakozott a Pandurii-hoz, és továbbment a Petrolul Ploiesti is. Utóbbi nem akármilyen körülmények között: a román csapat sokáig vezetett a Vitesse vendégeként idegenben, ám a hollandok egyenlítettek, sőt emberelőnybe is kerültek. Úgy tűnt, a Petrolul számára jön az izzasztó hosszabbítás, ám a 95. percben még kapott egy szabadrúgást a vendégcsapat Gheorghe Grozav pedig a mennybe – de legalábbis tovább – lőtte a románokat. Szomszédunk még hibátlan az európai porondon, hiszen a BL-ben a Steaua is áll – ez bizony négyből négy.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

MSK Zilina (szlovák)–NK Rijeka (horvát) 1–1 (Mihalík 89., ill. Pokrivac 50.)
Továbbjutott: a Rijeka, 3–2-es összesítéssel
Rubin Kazany (orosz)–Randers (dán) 2–0 (César Navas 18., R. Eremenko 86.)
Tj:
a Rubin, kettős győzelemmel (4–1)
Dila Gori (grúz)–Hajduk Split (horvát) 1–0 (Dolidze 83.)
Tj: a Dila, kettős győzelemmel (2–0)
Astra Giurgiu (román)–Trencín (szlovák) 2–2 (Ivanovszki 86., Tembo 89., ill. Adi 83., Van Kessel 88.)
Tj: az Astra, 5–3-mal
Metalurh Doneck (ukrán)–Kukësi (albán) 1–0 (Dimitrov 27.)
Tj: a Kukësi, 2–1-gyel
Maccabi Haifa (izraeli)–Ventspils (lett) 3–0 (Smirnovs 35. – öngól, Rayo 41., 53.)
Tj:
a Maccabi Haifa, 3–0-val
Lech Poznan (lengyel)–Zalgiris Vilnius (litván) 2–1 (Teodorczyk 87., L. Peric 90. – öngól, ill. Leliuga 29.)
Tj: a Zalgiris, idegenben szerzett góllal (2–2)
Gefle (svéd)–Qarabag Agdam (azeri) 0–2 (Chumbinho 41., Reynaldo 50.)
Tj: a Qarabag Agdam, kettős győzelemmel (3–0)
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)–Pandurii (román) 1–2 (O. Damari 21. – 11-esből, ill. De Oliveira 34., Ciucur 50.)
Tj: a Pandurii, 3–2-vel
Milsami Orhei (moldovai)–Saint-Étienne (francia) 0–3 (Brandao 29., Hamouma 39., Nicolita 69.)
Tj: a Saint-Étienne, kettős győzelemmel (6–0)
Hapoel Ramat Gan (izraeli)–Estoril (portugál) 0–1 (Evandro 11. – 11-esből)
Tj: az Estoril, 1–0-val
Kubany Krasznodar (orosz)–Motherwell (skót) 1–0 (McManus 51. – öngól)
Tj: a Kubany, kettős győzelemmel (3–0)
Bursaspor (török)–Vojvodina (szerb) 0–3 (Oumaru 9., Vranjes 29., Kaludjerovics 83.)
Tj: a Vojvodina, 5–2-vel
FC Zürich (svájci)–Slovan Liberec (cseh) 1–2 (Sermiti 17., ill. Frydek 64., Rybalka 85.)
Tj: a Slovan Liberec, kettős győzelemmel (4–2)
Thun (svájci)–Häcken (svéd) 1–0 (Sanogo Junior 69.)
Tj: a Thun, kettős győzelemmel (3–1)
Malmö (svéd)–Swansea City (angol) 0–0
Tj:
a Swansea, 4–0-val
Strömsgodset (norvég)–Jablonec (cseh) 1–3 (O. Kamara 81., ill. Hubník 16., Vanek 81., Piták 90.)
Tj: a Jablonec, kettős győzelemmel (5–2)
Trabzonspor (török)–Dinamo Minszk (fehérorosz) 0–0
Tj:
a Trabzonspor, 1–0-s összesítéssel
Vitesse (holland)–Petrolul Ploiesti (román) 1–2 (Van Der Heijden 72., ill. Boudjemaa 21., Grozav 95.)
Tj:
a Petrolul Ploiesti, 3–2-es összesítéssel
Differdange (luxemburgi)–Tromsö (norvég) 1–0 (er-Rafik 46.)
Tj: a Tromsö, 11-esekkel (4–3)
VfB Stuttgart (német)–Botev Plovdiv (bolgár) 0–0
Tj: a Stuttgart, 1–1-gyel, idegenben szerzett góllal
Crvena zvezda (szerb)–Csornomorec Odessza (ukrán) 0–0
Tj:
a Csornomorec, 3–1-gyel
Mladoszt Podgorica (montenegrói)–Sevilla (spanyol) 1–6 (M. Pavicsevics 91., ill. Jairo Samperio 10., Rusescu 23., 39., Rabello 33., Coke 37., 60.)
Tj: a Sevilla, 9–1-gyel
Rapid Wien (osztrák)–Aszterasz Tripolisz (görög) 3–1 (Pecosz 26., Schaub 62., 85., ill. Grazzini 57.)
Tj: a Rapid, 4–2-vel
Standard Liege (belga)–Skoda Xanthi (görög) 2–1 (Bulot 53., De Camargo 70., ill. J. de Guzmán 84.)
Tj: a Standard, 4–2-vel
Udinese (olasz)–Siroki Brijeg (boszniai) 4–0 (Di Natale 9., Lazzari 82., Basta 86., Vydra 94.)
Tj: az Udinese, kettős győzelemmel (7–1)
FC Bruges (belga)–Slask Wroclaw (lengyel) 3–3 (Refaelov 58., Duarte 80., Sutter 91., ill. Sobota 9., 76., Paixao 60.)
Tj: a Slask Wroclaw, 4–3-mal
St. Johnstone (skót)–FK Minszk (fehérorosz) 0–1 (Rnics 75.)
Tj: az FK Minszk, 11-esekkel (3–2)
Breidablik (izlandi)–Aktobe (kazah) 1–0 (Margeirsson 27.)
Tj: Aktobe, 11-esekkel (2–1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik