Nagyot küzdöttek Kleinheislerék, de a Basel kiejtette őket

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 20:41
null
Kleinheisler László csapatának idén sem sikerült az El-továbbjutás (Fotó: nk-osijek.hr)
A labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörében a horvátországi Eszék már első félidőben kétgólos hátrányba került a svájci Basel ellen. Kleinheisler László csapata a mérkőzés vége felé hiába szépített, az egyenlítés már nem sikerült.

 

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
NK Osijek (horvát)–FC Basel (svájci) 1–2
Gradski vrt Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Montero (portugál)

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI!

Ha nincs a járvány, könnyen lehet, hogy telt ház várta volna a csapatokat a 17 ezres eszéki stadionban. A horvátországi klubnál – bár az előző években nem érték el a csoportkört az Európa-ligában – bizakodóak voltak a nemzetközi szereplést illetően.

Ezúttal viszont kénytelenek voltak a csapatok zárt kapuk mögött játszani, amely – bár hiába szerves része az idei év futballjának – megszokhatatlan jelenség. Ami sok nézők nélküli mérkőzésre igaz: a játékosok nehezebben pörögnek fel, sokkal lassabban válik élvezhető iramúvá egy meccs, és ez a mai találkozóra különösen igaz volt.

Az első félidő lassú, sok hibával tűzdelt játékkal indult, amin az sem javított, amikor a 18. percben Stocker beadását követően Arthur megszerezte a vezetést (0–1) a Baselnek. Az iram tehát ezt követően sem lett gyorsabb, és bár lövésekből nem volt hiány, ezek rendre nagyon elkerülték mindkét csapat kapuját.

Enyhe mezőnyfölényben futballozott az egész játékrészben a Basel, amely még a szünet előtt meg tudta duplázni előnyét, Pululu remek lekészítését követően Stocker a kapu jobb alsó sarkába vágta a labdát, ezzel lett 0–2.

A fordulást követően magasabb fokozatra kapcsoltak a csapatok, az Eszéknek muszáj volt mennie előre az egyenlítésért, a Baselnél pedig tudták, nem lesz annyira egyszerű megtartani a vezetést.

A mérkőzés végéhez közeledve egyre nagyobb helyzeteket alakított ki az Eszék: a 79. percben Mierez bombázott a svájci kapu bal oldalának irányába, a próbálkozást óriási bravúrral védte a vendégek kapusa, Nikolics. Nem sokkal később pedig összejött a szépítés: a 84. percben jobb oldalról beívelt szabadrúgást követően Majstorovic emelkedett a magasba, és a Basel kapujába fejelt (1–2)! Négy perccel később meglehetett volna az egyenlítés is, Pilj fejelhetett közelről kapura, de rosszul találta el a labdát.

A Baselnél tudták jól, innentől már csak egy cél van: valahogyan kihúzni a meccset ezzel az eredménnyel. A svájciak minden lehetséges horvát akciót elfojtottak, így egy nem túl látványos, de nagy küzdelmet hozó mérkőzés végén ők jutottak tovább az Európa-liga harmadik selejtezőkörébe, amelyben szeptember 24-én a ciprusi Anorthoszisz Famagustát fogadják.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik