El: Vannak, akik szerint ez nagy eredmény – Stöger

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.12.10. 00:08
null
Peter Stöger szerint hatalmas győzelmet aratott a Ferencváros (Fotó: Tumbász Hédi)
A Ferencváros Aissa Laidouni góljával megverte odahaza a Bayer Leverkusent a labdarúgó Európa-liga csoportkörének záró, hatodik fordulójában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Bayer Leverkusen trénere, Gerardo Seoane azzal kezdte, hogy gratulált a Fradinak.

„Látványos, nagy intenzitású meccs volt. Talán a pálya utolsó harmadában bizonyos szituációkban nem a megfelelő megoldásokat választottuk. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, úgyhogy tényleg látványos meccs volt.”

A Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva elárulta: nagyon jó volt a meccs után a hangulat a csapat háza táján.

„Hiszen egy ilyen ellenfél ellen három pontot szerezni mindig nagy érdem. Már a meccs előtt lehetett érezni, hogy készen állunk a küzdelemre. Ebből a nemzetközi sorozatból egyértelműen ez a meccsünk emelkedik ki. Nem lepett meg, hogy nem volt egyszerű pontokat szereznünk, hiszen BL-szintű ellenfelekkel kerültünk össze a csoportban. Ugyanakkor már korábban is lett volna esélyünk a pontszerzésre, de olyan hibákat követtünk el, melyeket ezen a szinten megbosszul az ellenfél.”

A kérdésre válaszolva hozzátette: az FTC ezzel jelezte, hogy európai szinten komolyan jegyzett ellenfelet is képes legyőzni.

„A bajnokságban is hoztuk a meccseket kapott gólok nélkül, vezetjük a tabellát. Amikor idejöttem, két fő célt határoztunk meg: megnyerni az NB I-et, illetve bejutni a BL vagy az El csoportkörébe. Lehet arról beszélgetni, hogy elég-e ez az egy győzelem egy ilyen erős csoportban. Van aki szerint nem, mások szerint viszont ez nagy eredmény. Szerintem hatalmas győzelmet arattunk.”

PETER STÖGER SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

BOTKA: EZ A SIKER KICSIT ENYHÍTI A SEBEKET, A FÁJDALMAKAT

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, KEZDŐCSAPATOK, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
G-CSOPORT

Ferencváros–Bayer Leverkusen (német) 1–0 (0–0)
Budapest,Groupama Aréna,12 127néző.Vezette:Levnyikov (orosz)
Ferencváros:Dibusz – Botka, S. Mmaee, Blazic, Kovacevic – Laidouni, Loncar (Vécsei, 81.), Zachariassen (Somália, 71.) – Zubkov (Cabraja, 88.), Uzuni, Nguen (R. Mmaee, a szünetben).Vezetőedző:Peter Stöger
Leverkusen:Lunjov – Recosz, Kossounou, Tapsoba (Tah, a szünetben), Sinkgraven – Aránguiz (J. Frimpong, 61.), E. Palacios (Andrich, 64.) – Amiri – Bellarabi (Moussa Diaby, 71.), Alario (A. Adli, 81.), Paulinho.Vezetőedző:Gerardo Seoane
Gólszerző:Laidouni (81.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Leverkusen641114–5+913
2. Betis631212–12010
3. Celtic63
312–15–39
4. FERENCVÁROS61
55–11–63
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik