El: Tudtuk, hogy az FTC nagyon nehéz ellenfél – Tello

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.01. 09:33
null
Cristian Tello (11) és csapattársai ünnepelnek (Fotó: Tumbász Hédi)
Mint ismert, a Real Betis 3–1-re legyőzte a Ferencvárost Budapesten a labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában. A spanyol sportnapilapok többsége úgy gondolja, a sevillai székhelyű alakulat sokkal jobban játszott, mint a magyar bajnok, s hangsúlyozzák, a Betist nem veheti félvállról egyik jövőbeli ellenfele sem.

 

A sevillai napilap, a Diarro de Sevilla az egekig magasztalja a spanyol csapatot, szerinte sokkal jobban futballozott, mint a Ferencváros, amellyel kapcsolatban megemlíti, hogy az egyenlítő gólja megszerzéséhez Germán Pezzella hibája kellett. A lapban külön kiemelik a Real Betis vezető gólját megszerző Nabil Fekirt, aki szerintük nagyszerűen teljesített, igazi vezére volt a csapatának.

A Diarro de Sevilla hangsúlyozza, a Betis mindkét El-meccsét megnyerte, így esélyes az első hely megszerzésére, azonban ehhez a szintén hibátlan Leverkusennek is lesz egy-két szava. A gyógyszergyáriak" 4–0-ra diadalmaskodtak a Celtic otthonában.

A korábbi Barcelona-játékos, Cristian Tello a 95. percben szerzett találatával biztossá tette a meccsen kékben játszó, de szintén zöld-fehérek győzelmét. A 30 éves spanyol játékos a Marca hasábjain megjelent interjúban elmondta, tudta, hogy nem lesz egyszerű győzelmet aratni a Ferencváros ellen, amelyet nehéz ellenfélnek titulált.

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk egy nagyon nehéz ellenfél ellen. A csapat bizonyította rátermettségét, a végelszámolás szempontjából nagyon fontos pontokat szereztünk meg” – mondta Tello, aki az interjúban méltatta a Budapestre utazó spanyol szurkolókat is.

A Mundo Deportivo is Nabil Fekir támadójátékát méltatta, s kiemelte, hogy a Betis az egyetlen spanyol csapat, amely eddig csak győzelemmel rendelkezik az európai kupákban. A lap szerint a sevillaiak végig uralni tudták a mérkőzést. Az FTC szerinte alárendelt szerepet töltött be, s egyedül a Germán Pezzella hibájából szerzett gól miatt lett volna esélye egy jobb eredményt elérni.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
G-CSOPORT
FERENCVÁROS–Real Betis (spanyol) 1–3
(Uzuni 44., ill. Fekir 17., Wingo 76. – öngól, Tello 90+4.)bővebben itt olvashat a mérkőzésről!
Celtic (skót)–Bayer Leverkusen (német) 0–4
(Hincapie 25., Wirtz 35., Alario 58. – 11-esből, Adli 90+5.)bővebben itt olvashat a mérkőzésről!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayer Leverkusen 2 2 6–1 +5 6
2. Real Betis 2 2 7–4 +3 6
3. FERENCVÁROS 2 2 2–5 –3 0
4. Celtic223–8–50
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik